Εγκαινιάστηκε στη Πάτμο το 1ο Photospere, Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Εξωτερικού Χώρου




Δελτίο Τύπου

Στις 5 Αυγούστου εγκαινιάστηκε στην Πάτμο, το 1ο Photosphere, Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Εξωτερικού Χώρου. Οι προσκεκλημένοι έμπαιναν στον ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο - πίσω από το Πνευματικό Κέντρο ΠΑΤΜΙΟΝ - και με έκπληξη αντίκριζαν μπροστά τους απλωμένες εντυπωσιακά τις 122 φωτογραφίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, που επιλέχτηκαν για να εκτεθούν από  κριτική επιτροπή.  
Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Πάτμου Γρηγόρης Στόϊκος, η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Νομική Μαύρου, πολλοί φωτογράφοι - καλλιτέχνες, έργα των οποίων συμμετέχουν στο Φεστιβάλ, χορηγοί και πλήθος κόσμου.
Οι Διοργανωτές  που οραματίστηκαν και υλοποίησαν αυτή την γιορτή φωτογραφίας, Ελένη Δερμεντζόγλου και Θεολόγος Πέντες, υποδέχτηκαν και ξενάγησαν τον κόσμο στην έκθεση, που την πρώτη βραδιά της συνδυάστηκε με την μελωδική φωνή της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Εmily Mesko (τραγούδι, πιάνο και κιθάρα).
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί άλλες δυο Παράλληλες Δράσεις, “Η Φωτογραφία μέσα από τα μάτια των παιδιών”, μια βόλτα φωτογράφισης στην πρωτεύουσα του νησιού, της οργανωτικής ομάδας του Photosphere με μικρούς υποψήφιους φωτογράφους, οι φωτογραφίες των οποίων εκθέτονται στον χώρο και ένα πολύ ενδιαφέρον Σεμινάριο Φωτογραφίας με θέμα “Πορτραίτο και Ψυχολογία” και εισηγητή τον καταξιωμένο φωτογράφο και κριτή του Φεστιβάλ, Κοσμά Κουμιανό.
Το Φεστιβάλ θα έχει τις πόρτες του ανοιχτές για το κοινό έως και τις 5 Σεπτεμβρίου.










Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!