Εκατομμύρια Αμερικάνων εκτέθηκαν σε δυνητικά επικίνδυνο νερό τα τελευταία 10 χρόνια


63 εκατομμύρια Aμερικανοί (σχεδόν το 20% του πληθυσμού) εκτέθηκαν σε δυνητικά επικίνδυνο νερό περισσότερες από μία φορές τα τελευταία 10 χρόνια, σύμφωνα με έρευνα 680.000 παραβιάσεων του συστήματος παρακολούθησης ποιότητας νερού της αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA).
Τα ευρήματα δείχνουν πως 60 χρόνια βιομηχανικής και γεωργικής ρύπανσης και υποβάθμισης των εγκαταστάσεων ύδατος έχουν επηρεάσει τα τοπικά συστήματα ύδρευσης.
Τα προβλήματα περιλαμβάνουν χημικές ουσίες από εργοστάσια, νιτρικά από την γεωργία, παλιούς σωλήνες διανομής με μόλυβδο, διαρροές, θραύσεις και βακτήρια.
Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η ρύπανση και μόλυνση του νερού μπορεί να οδηγήσουν σε καρκίνο, γαστρεντερικές νόσους και καθυστέρηση ανάπτυξης στα παιδιά.
Η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Μηχανικών έδωσε στις ΗΠΑ βαθμό "D" για την ποιότητα των συστημάτων πόσιμου νερού.
Στη φωτογραφία: Το ρυπασμένο και μολυσμένο νερό κυλάει προς τον ποταμό Grand Calumet και τη λίμνη Michigan, πηγή πόσιμου νερού για το Ανατολικό Σικάγο
[Πηγή: Philip A., Sims E., Houston J., Konieczny R., Millions consumed potentially unsafe water in the past 10 years, The Center for Public Integrity, 14.8.2017 


πηγή Kostas Nikolaou

Διαβάστε όλο το άρθρο στο link  https://www.publicintegrity.org/…/millions-consumed-potenti…]


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!