Παρί Σεν Ζερμέν - Αμιέν 2-0

Ο Βραζιλιάνος σταρ παρουσιάστηκε στο κοινό του Parc des Princes πριν την έναρξη του αγώνα με τους νεοφώτιστους και με τη δική του... λάμψη η PSG έκανε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα για το 2017-18, πιάνοντας την Μονακό, που νίκησε την Παρασκευή (04/08) την Τουλούζ.

Δυνατά μπήκε στο ματς η Παρί και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 5' με τον Καβάνι, ο οποίος πλάσαρε άουτ μετά την πάσα του Ντι Μαρία και ακολούθησαν τρεις φάσεις με τον Ραμπιό. Ο νεαρός Γάλλος μέσος στο 18' δεν κατάφερε με κεφαλιά σε κενό τέρμα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, στο 24' άργησε να εκτελέσει και στο 35' το σουτ του εκτός περιοχής απέκρουσε ο Γκουρτνέρ. Η Αμιέν αμυνόταν σωστά, όμως το ματς ήταν μονότερμα και η Παρί έχανε ευκαιρίες. Στο 37' η κεφαλιά του Κουρζάβα πέρασε έξω μετά το κόρνερ του Ντι Μαρία, ο οποίος στο 40' με κακό κοντρόλ χάλασε την πάσα του Παστόρε που τον έβγαλε μόνο του. Τελικά το γκολ για την PSG ήρθε στο 42' όταν μετά την τηλεκατευθυνόμενη σέντρα του Ντάνι Αλβες, ο Καβάνι κατέβασε μέσα στην περιοχή, πέρασε τον Γκουανό και τελείωσε υποδειγματικά με το αριστερό στη γωνία για το 1-0 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Κιμπέμπε να παίρνει τη θέση του Τιάγκο Σίλβα και την Αμιέν να γλιτώνει το αυτογκολ. Στο 54' ο Ντι Μαρία προσπάθησε να τελειώσει με τη μία μετά την εκπληκτική μπαλιά του Βεράτι και στο 59' ο Αργεντινός έχασε ένα ακόμα γκολ όταν μετά την πάσα του Καβάνι που τον έβγαλε μόνο του τσίπμησε την μπάλα πάνω από τον Γκουρτνέρ αλλά την έστειλε άουτ. Στο 68' ο Σαριέ δεν τα κατάφερε για τους φιλοξενούμενους, στο 76' ο Καβάνι έχασε και αυτός ευκαιρία μετά την πάσα του Παστόρε αλλά στο 80' οι ρόλοι άλλαξαν και ήρθε το δεύτερο γκολ για την ομάδα του Ουνάι Εμερι. Ο Ουρουγουανός έφυγε κανονικά από δεξιά και γύρισε πάρε-βάλε σε κενό τέρμα στον Παστόρε, ο οποίος είχε εύκολο έργο. Το 2-0 έμεινε ως το τελικό αφού στο 85' ο Matador προσπάθησε να βάλει... challenge στον Νεϊμάρ για ένα περίτεχνο τεμάχιο αλλά ο keeper της Αμιέν αντέδρασε σωστά...

Παρί Σεν Ζερμέν (Ουνάι Εμερι): Αρεολά, Ντάνι Αλβες, Τιάγκο Σίλβα (46' Κιμπέμπε), Μαρκίνιος, Κουρζάβα, Μότα (67' Ματουιντί), Βεράτι, Ραμπιό, Παστόρε, Ντι Μαρία, Καβάνι (86' Γκουέντες).

Αμιέν (Κριστόφ Πελισιέ): Γκουρτνέρ, Μποντμέρ, Αντενό, Γκουανό, Μονκοντουί, Σισοκό, Ελ Χαγιάμ, Φοφανά, Μανζαλά (69' Μουρζό), Ν' Ντομπελέ (57' Σαριέ), Κοϊτά (77' Λαμπέ).


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!