Ντομπρόβσκις: Δέκα εκατ. θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στην Ε.Ε. από το 2013

«Δέκα εκατομμύρια θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στην Ε.Ε. από το 2013, η ανεργία μειώθηκε φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009 και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει να προωθεί δράσεις που αντιμετωπίζουν άμεσα τις ανησυχίες των πολιτών σχετικά με την οικονομία κι άλλους σημαντικούς τομείς όπως η μετανάστευση και η ασφάλεια» υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, σε απάντησή του προς τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

«Ενώ τα κράτη-μέλη είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνα για τις οικονομικές πολιτικές τους και τις πολιτικές τους για την απασχόληση, η Επιτροπή αυτή από την αρχή της θητείας της έχει εστιάσει τις προσπάθειές της στην απασχόληση, την ανάπτυξη, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατική αλλαγή. Από τη δρομολόγηση του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη (το σχέδιο Juncker) έως την ελαστικότητα στο πλαίσιο των υφιστάμενων κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, την τόνωση των "Εγγυήσεων για τη νεολαία" και το "νέο ξεκίνημα για την απασχόληση και την ανάπτυξη για την Ελλάδα", πολλές δράσεις έχουν αναληφθεί από αυτήν την Επιτροπή για τη στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης και της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη» προσθέτει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!