20ό Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών και Δήλωση δημάρχου Ευθ. Φωτόπουλου για αποτελέσματα εισαγωγής στα πανεπιστήμια


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24/8/2017

Ενθουσίασε η τελετή έναρξης του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών!

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών και των παρελάσεων στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δέλτα

Με ένα εντυπωσιακό θέαμα που συνδύασε κινηματογραφική μουσική, τραγούδι, χορό, οπτικά εφέ και πυροτεχνήματα κι ένα ενθουσιώδες ακροατήριο 3.000 θεατών, ξεκίνησε χθες το επετειακό 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σίνδου.
Η Ορχήστρα Νέων Σίνδου υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Πολυχρονίδη ερμήνευσε με τρόπο μοναδικό μουσικές και τραγούδια από τον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο, έχοντας στη σκηνή τη χορωδία του Πειραματικού Γυμνασίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τις εκπληκτικές φωνές της Π. Μπαλτατζή, του Θ. Βουτσικάκη, της Στ. Φαρμάκη, της Αγ. Ιτόγια, του Γ. Περίν και του Κ. Τσαχουρίδη, τον οποίο συνόδευσε με την ποντιακή λύρα του ο αδελφός του Ματθαίος. Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Ρίτας και Γιάννη Πουταχίδη, οι χορευτικές ομάδες Nemeldia, Κίνηση, Αρμονία και Πούπουλο έφτιαξαν την… ατμόσφαιρα αναπαριστώντας σκηνές από γνωστά μιούζικαλ.
Το κλίμα ζεστάθηκε από νωρίς καθώς οι προσκεκλημένες μπάντες από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, τη Λαμία, το Λαγκαδά και την Καλαμαριά περιδιάβηκαν με τις μουσικές τους τους δρόμους της Σίνδου, λίγο πριν παρουσιαστούν στο κοινό κατά την τελετή έναρξης.
«Η μουσική όμως περισσότερο ίσως από κάθε άλλη τέχνη ενώνει, γιατί γαληνεύει τα πάθη, εξυψώνει τα ήθη και γεφυρώνει κουλτούρες. Κι αυτός είναι ένας πολύ όμορφος και σημαντικός λόγος να είμαστε κάθε χρόνο εδώ, μαζί με τα νέα παιδιά από την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο και την Ελλάδα!» ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος, ο οποίος μίλησε για εκείνους που πριν 20 χρόνια «γέννησαν» το Φεστιβάλ αλλά και για εκείνους που το συνέχισαν, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους χορηγούς και τους χορηγούς επικοινωνίας, τους εθελοντές αλλά και τις Υπηρεσίες του Δήμου που εργάστηκαν για την επιτυχία του Φεστιβάλ. Ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο Παλαιό διατηρητέο Δημοτικό Σχολείο Σίνδου, για το οποίο είναι σε εξέλιξη διαδικασίες αναστήλωσής του προκειμένου να αποδοθεί και πάλι στην τοπική κοινωνία στεγάζοντας το νέο Δημαρχείο του Δήμου Δέλτα, εκφράζοντας την ελπίδα ότι πολύ σύντομα το έργο θα ολοκληρωθεί.
Παρόντες στην τελετή έναρξης οι βουλευτές Θ. Καράογλου, Σ. Αναστασιάδης, Γ. Αρβανιτίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Αλ. Θάνος, Κ. Γιουτίκας, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως π. Αντώνιος, ο εκπρόσωπος του Γ’ Σώματος Στρατού Σμήναρχος Ν. Δερμίκης, ο εκπρόσωπος της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος Μ. Σαββίδης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λ. Κυρίζογλου, η Πρόξενος της Βουλγαρίας Ν. Ράντεβα, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Δημοπούλου, οι Αντιδήμαρχοι Δέλτα Ευ. Βαμβάκος, Π. Σάκας, Αθ. Παππάς, Δ. Σκουλαριώτης ο Πρόεδρος του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Δ. Χαλκίδης, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Σίνδου Δ. Γκαμανής και Ν. Μαγνησίας Σ. Καραπαύλου, οι πρώην Δήμαρχοι Γ. Γλώσσης, Γρ. Ουζούνης και Σπ. Σταματάκης, ο Αντιδήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Σ. Δωρής, εκπρόσωποι των Δημάρχων Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού και Λαγκαδά, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Β’ Θεσσαλονίκης Θ. Βράνος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δέλτα Ελ. Μπαλογιάννη, Στ. Μπέκας, Α. Αναγνώστου, Κ. Δουζδαμπάνης, Κ. Τσουμπάρης, Ελ. Νικολτζούκη, Γρ. Ζάχος, Γ. Αγγουράς, Π. Καλτσίδης, η Κ. Κουκούλη, ο Γ. Ρήγας, η Ν. Πάντη, ο αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Δ. Γιαννακόπουλος, εκπρόσωποι χορηγών και φορέων της περιοχής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΝ ΤΩΝ ΟΡΧΗΣΤΡΩΝ
ΠΕΜΠΤΗ 24 Αυγούστου
Αύλιος χώρος Κέντρου πολιτισμού Σίνδου, ώρα 9.00 μ.μ.
 • «Λέηδα» Δημοτική Ορχήστρα Πνευστών, ΙΣΠΑΝΙΑ
 • «Τσιτσερίνο» Νεανική ορχήστρα πνευστών, ΙΤΑΛΙΑ
 • Νεανική Ορχήστρα πνευστών Λόβετς, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Αυγούστου
Αύλιος χώρος Κέντρου πολιτισμού Σίνδου, ώρα 9.00 μ.μ.
 • «Αρμονία» Συμφωνική μπάντα δήμου Παραλιμνίου, ΚΥΠΡΟΣ
 • Ορχήστρα πνευστών Πολυτεχνείου Ρίγα, ΛΕΤΟΝΙΑ
 • Ορχήστρα Magic Brass (Λαμία), ΕΛΛΑΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 Αυγούστου
Παρελάσεις
Κεντρικοί δρόμοι Σίνδου, ώρα 7.00μμ
 • «Λέηδα» Δημοτική Ορχήστρα Πνευστών, ΙΣΠΑΝΙΑ
 • «Τσιτσερίνο» Νεανική ορχήστρα πνευστών,  ΙΤΑΛΙΑ
 • Νεανική Ορχήστρα πνευστών Λόβετς , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
 • «Αρμονία» Συμφωνική μπάντα δήμου Παραλιμνίου, ΚΥΠΡΟΣ
 • Ορχήστρα πνευστών Πολυτεχνείου Ρίγα, ΛΕΤΟΝΙΑ
 • Ορχήστρα Magic Brass (Λαμία) ΕΛΛΑΔΑ
 • Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λαγκαδά, ΕΛΛΑΔΑ
 • Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς, ΕΛΛΑΔΑ

Τελετή Λήξης
Αύλιος χώρος Κέντρου πολιτισμού Σίνδου, ώρα 9.00μμ
 • Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς, ΕΛΛΑΔΑ
 • Απονομές
 • Συναυλία Ορχήστρας Φεστιβάλ


ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ
ΠΕΜΠΤΗ 24 Αυγούστου
Νέα Μάλγαρα, ώρα 7.00μμ
 • «Αρμονία» Συμφωνική μπάντα δήμου Παραλιμνίου, ΚΥΠΡΟΣ
Κύμινα, ώρα 7.30 μ.μ.
 • «Αρμονία» Συμφωνική μπάντα δήμου Παραλιμνίου, ΚΥΠΡΟΣ
Χαλάστρα, ώρα 7.00 μ.μ.
 • Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Λόβετς, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Ανατολικό, ώρα 7.30μμ
 • Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Λόβετς, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Αυγούστου  
Νέα Μαγνησία, ώρα 7.00 μ.μ.
 • «Τσιτσερίνο» Νεανική ορχήστρα πνευστών,  ΙΤΑΛΙΑ
Διαβατά, ώρα 7.30 μ.μ.
 • «Τσιτσερίνο» Νεανική ορχήστρα πνευστών,  ΙΤΑΛΙΑ
Καλοχώρι, ώρα 7.00 μ.μ.
 • «Λέηδα» Δημοτική Ορχήστρα Πνευστών, ΙΣΠΑΝΙΑ


ΧΟΡΗΓΟΙ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ
Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, των «μεγάλων χορηγών» ΕΛΠΕ και ΣΙΔΕΝΟΡ καθώς και με τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Δέλτα.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
fb:  InternationalYouthBandFestival

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
(0030) 2310 798 698, 2310 797 411, 2310 797 175 
(0030)  6979 777 041

                             
Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!