Aυστραλία: Κατέπεσε αμερικανικό μεταγωγικό των πεζοναυτών-Έρευνες σε εξέλιξη

Μια μαζική αναζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτά των ακτών της Αυστραλίας όπου φέρεται να κατέπεσε μεταγωγικό αεροσκάφος των πεζοναυτών των ΗΠΑ.

 

Σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ, στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα MV-22 συνετρίβη στην ανατολική ακτή της Αυστραλίας. Δεν είναι σαφές πόσοι βρίσκονταν στο αεροσκάφος.

 

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μικρά σκάφη και αεροσκάφη των πεζοναυτών  διεξάγουν τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

 

 

 

Το αεροσκάφος ήταν στο Queensland ως μέρος της κοινής άσκησης Talisman Sabre μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων της Αυστραλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Οι ασκήσεις πραγματοποιούνταν στην περιοχή  του Shoalwater Bay κοντά στο Rockhampton στο Central Queensland.

 

Περίπου το 70 τοις εκατό των μαχητικών αεροσκαφών του Σώματος των Πεζοναυτών δεν μπορεί να πετάξει λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, και μειωμένων ωρών πτήσης μετά από χρόνια περικοπών του προϋπολογισμού, σύμφωνα με αξιωματούχους.

 

Η επιχείρηση αυτή, διεξάγεται μετά το περιστατικό που συνέβη με την εμπλοκή μεταγωγικού αεροσκάφους MV-22 Osprey, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter της μονάδας εκστρατείας των Αμερικανών πεζοναυτών που σταθμεύει στην Οκινάουα της Ιαπωνίας (III Marine Expeditionary Force).

 

“Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν μικρά πλοία κι αεροσκάφη των πεζοναυτών. Θα ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, μόλις αυτές γίνουν διαθέσιμες,” ανέφερε η σχετική ανάρτηση στο Twitter.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!