Κοντονής: «Εμείς ποτέ δεν θεωρήσαμε ότι ο κομμουνισμός είναι εγκληματική ιδεολογία»

Εμμένει στην απόφασή του η Ελλάδα να μην παραστεί στο συνέδριο της εσθονικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Ε.Ε.) για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από κομμουνιστικά καθεστώτα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποτέ δεν θεώρησε ότι ο κομμουνισμός είναι μια εγκληματική ιδεολογία, όπως ο ναζισμός. 

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Κοντονής παραδέχτηκε ότι «δικαίως έχει κατηγορηθεί εκείνο το μοντέλο του κομμουνισμού που παρήγαγε αυταρχικό μοντέλο διακυβέρνησης, που παρήγαγε εγκλήματα» αλλά παράλληλα ανέφερε ότι «ο κομμουνισμός, ως ιδεολογία, δεν έχει παράξει μόνο αυτό το φαινόμενο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως συνέχεια των κομμάτων της ανανεωτικής Αριστεράς, δημιουργήθηκε ως αντίσταση στον δογματικό μαρξισμό που ονόμασαν σοσιαλισμό στη μαρξιστική Ευρώπη» είπε για να προσθέσει: «Εμείς ποτέ δεν ταυτίσαμε το ΚΚΕ με τους ναζιστές» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Πυρά» κατά της αντιπολίτευσης 

Ο Σταύρος Κοντονής απάντησε και στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ισχυριζόμενος ότι εξεπλάγη με τις αντιδράσεις τους. Ανέφερε δε, ότι οι δηλώσεις τους δεν συνάδουν με όσα είχαν πει στην Ευρωβουλή πριν από μερικά χρόνια. Πριν από μερικά χρόνια, όπως ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης, όλα τα κόμματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχαν ταχθεί κατά της προσπάθειας εξίσωσης του κομμουνισμού με τον ναζισμό. 

«Ο Κ. Χατζηδάκης είχε ψηφίσει αρνητικά στο Ευρωκοινοβούλιο και τώρα μας κατηγορεί» είπε ο Σταύρος Κοντονής, κατηγορώντας παράλληλα την Νέα Δημοκρατία για «ακροδεξιά ρητορική και λογική». 

«Από ένα κόμμα της κεντροδεξιάς έχει μεταβληθεί σε σκληρό κόμμα της δεξιάς, θα έλεγα της ακροδεξιάς, λόγω της ρητορικής που υιοθετεί, ενώ έχουμε και μετατόπιση του ΠΑΣΟΚ προς συντηρητικές κατευθύνσεις» ανέφερε ο Σταύρος Κοντονής. 

Γιατί αποφάσισε να μην παραστεί στο συνέδριο 

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί αποφάσισε να μην παραστεί στο συνέδριο, ο κ. Κοντονής τόνισε: «Μη νομίζετε ότι δεν με απασχόλησε το να πάω στο συνέδριο. Αλλά δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις μέσα από αυτές τις συναντήσεις. Από τη στιγμή που τα κόμματα στο παρελθόν είχαν μια τέτοια εθνική γραμμή να μην ταυτίσουν τον κομμουνισμό και το ναζισμό».

Υποστήριξε δε, ότι η εσθονική προεδρία «εκφεύγει των ορίων της με το συνέδριο αυτό γιατί υπάρχουν αντιδράσεις για ένα τέτοιο θέμα». 

Παράλληλα υποστήριξε ότι η Εσθονία θα έπρεπε να είχε πάρει την πρωτοβουλία αυτή ως κρατική υπόσταση και όχι ως προεδρεύουσα χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 

«Δεν τίθεται ζήτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής»

Για άλλη μια φορά, ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις επικοινωνίες του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου με τον καταδικασμένο Ευθύμη Γιαννουσάκη. 

«Δεν υπάρχει θέμα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις επικοινωνίες του υπουργού Άμυνας με τον καταδικασμένο στον Κορυδαλλό Γιανουσάκη για το πλοίο με τα ναρκωτικά»ανέφερε χαρακτηριστικά, και συμπλήρωσε: «Είναι ψευδές και συκοφαντικό να μιλούν για παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης. [...] Ο υπουργός δεν παρενέβη στους δικαστικούς. Προέτρεψε έναν κρατούμενο να πει αυτά που γνωρίζει γιατί ο ίδιος εξέφρασε αυτή την άποψη και εγγυήθηκε για την ασφάλειά του επειδή ο ίδιος είπε ότι φοβάται για τη ζωή του».

Διερωτήθηκε δε, πού είναι το κακό να «προτρέψει ένας υπουργός κάποιον να δώσει στοιχεία» όταν «μιλάμε για δύο τόνους ηρωίνης». 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!