Βαρκελώνη: Μία Ελληνίδα και τα δύο παιδιά της ανάμεσα στους τραυματίες


Τα τρία από τα τέσσερα μέλη της ελληνικής οικογένειας που βρισκόταν στην Βαρκελώνη, έχουν τραυματιστεί από την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στον πολυσύχναστο πεζόδρομο Λα Ράμπλα το απόγευμα της Πέμπτης, όπως επιβεβαίωσε σε επικοινωνία με το ελληνικό προξενείο στην ισπανική πόλη η διπλωματική συντάκτρια του News 24/7 και του Ραδιοφώνου 24/7 Αλεξία Τασούλη.
Με το ελληνικό προξενείο επικοινώνησε ο πατέρας και ενημέρωσε ότι τραυματίστηκαν η σύζυγος και τα δυο του παιδιά. Η σύζυγος είναι πιο σοβαρά και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Ελαφρότερα τραύματα φέρουν τα δυο παιδιά.

Η σκέψη μας βρίσκεται στη Βαρκελώνη σημειώνει με ανάρτησή του στο τουίτερ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. «Είμαστε συγκλονισμένοι από τη στυγερή τρομοκρατική επίθεση» προστίθεται στην ανάρτηση.
Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εξωτερικών έχει δώσει το εξής τηλέφωνο επικοινωνίας για όσους έχουν συγγενείς και φίλους στη Βαρκελώνη:
00344932142124
Στο Ραδιόφωνο 24/7 μιλησε λίγη ώρα μετά την επίθεση ο Κύπριος δημοσιογράφος Τάσος Τρύφωνος, που βρισκόταν στην περιοχή την ώρα της επίθεσης. Βρισκόταν συγκεκριμένα στο ταξί και σκόπευε να επιστρέψει στη Λα Ράμπλα, όπου είχε κάνει βόλτα και το προηγούμενο βράδυ, όταν έγινε η επίθεση. Είδε περιπολικά και ασθενοφόρα να καταφθάνουν και πολίτες να τρέχουν να ξεφύγουν. "Ημουν το προηγούμενο βράδυ στη Λα Ράμπλα και ήταν τόσο όμορφα και ειρηνικά. Είχε χιλιάδες κόσμο, είναι ο πιο κεντρικός τουριστικός δρόμος,, γιατί έχει πολύ ωραία μαγαζιά. Τώρα η εικόνα που βλέπω στους άδειους δρόμους είναι το ακριβώς αντίθετο από τη χθεσινοβραδυνή εικόνα", ανέφερε σοκαρισμένος. Μετά την επίθεση επέστρεψε στο ξενοδοχείο του και όπως ανέφερε η καταλανική αστυνομία είχε δώσει οδηγίες οι κάτοκοι και οι τουρίστες να παραμείνουν μέσα στα σπίτια και τα ξενοδοχεία τους.
(AP Photo/Oriol Duran)

Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!