Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Τζια, Γορτυνία και Αμπέλια Αγρινίου

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης σε έκταση με ξερά χόρτα στην Τζια, κοντά στο Βουρκάρι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά μαίνεται σε δύο μέτωπα πάνω από το Βουρκάρι και σχετικά κοντά σε κατοικημένη περιοχή, χωρίς ωστόσο να απειλούνται άμεσα σπίτια.

Στο νησί υπάρχει ένα πυροσβεστικό όχημα με έναν πυροσβέστη και έναν εθελοντή, οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο, ενώ για την επιχείρηση κατάσβεσης έχουν επιστρατευθεί και τέσσερις υδροφόρες του δήμου.

Στην Τζια μεταφέρεται με πλοιάριο σκάφος από τον Πειραιά και ένα πεζοπόρο τμήμα, για να συμμετάσχει στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης δασική πυρκαγιά βρίσκεται στην περιοχή Ελαία Γορτυνίας στον νομό Αρκαδίας.

Για την κατάσβεσή της, επιχειρούν 56 πυροσβέστες με 27 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούσαν τέσσερα αεροσκάφη τύπου «Πετζετέλ» μέχρι να δύσει ο ήλιος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με πεύκα και πουρνάρια.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Αμπέλια Αγρινίου. 

Για την κατάσβεσή της, στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ έχουν επιστρευτευθεί και δύο οχήματα ΟΤΑ, καθώς και δύο μηχανήματα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, αργά το βράδυ της Τετάρτης καλύτερη ήταν η εικόνα στα μέτωπα στην περιοχή Ζελί του δήμου Λοκρών Φθιώτιδας και την περιοχή Μαριές Ζακύνθου, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Πέρδικα του δήμου Ηγουμενίτσας.

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!