Η Ελλάδα δεν μπαίνει σε κλήρωση… Του Σάββα Αναστασιάδη

07 Αυγούστου  2017
Η Ελλάδα δεν μπαίνει σε κλήρωση…
Του Σάββα Αναστασιάδη

Η κυβερνητική απόφαση να βάλει στην…κληρωτίδα την ελληνική σημαία στο Δημοτικό Σχολείο, για αρκετούς αποτελεί ψύλλο στ’ άχυρα μέσα στον κυκεώνα των προβλημάτων που έχει φορτώσει στους πολίτες η οικονομική κρίση και η κυβέρνηση Τσίπρα (capitalcontrols, υπερφορολόγηση , εξόντωση ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών, κατασχέσεις σπιτιών). Φυσικά τα πράγματα δεν είναι απλά και αμελητέα.
·         Η απόφαση Γαβρόγλου αποτελεί ένα ακόμη λιθαράκι στο σχέδιο αποεθνοποίησης με παράλληλη κατάλυση των κοινωνικών δομών που εφαρμόζει αυτή η κυβέρνηση από την αρχή της θητείας της –για σκεφτείτε: αυτοί που επί δεκαετίες λοιδορούσαν και έκαιγαν την ελληνική σημαία, τώρα τάχα την υπερασπίζονται!!!
·         Να θυμηθούμε τη δήλωση του τότε υπουργού Παιδείας Μπαλτά ότι «η αριστεία είναι ρετσινιά... είναι μια στρεβλή φιλοδοξία» το Φεβρουάριο του 2015.
·         Την κατάργηση από τον τότε υπουργό Παιδείας Φίλη της διδασκαλίας της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού και την προσπάθεια για κατάργηση των παρελάσεων στις εθνικές επετείους, ένα «αίτημα» που διατύπωσε και πάλι πριν λίγες μέρες με αφορμή την απόφαση Γαβρόγλου.
·         Την… διακήρυξη του πρωθυπουργικού συμβούλου Καρανίκα ότι «η καριέρα είναι σαν την χολέρα» το Μάρτιο του 2016 και ότι δεν υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, γιατί δεν έβλεπε κανέναν λόγο να το κάνει!
·         Τη δήλωση του «λαγού» των κυβερνητικών προθέσεων αναπληρωτή υπουργού Υγείας Πολάκη, ο οποίος πριν ένα μήνα ανακοίνωσε ότι θα κάνουν την Ελλάδα… Σοβιετία, η οποία «δένει» απόλυτα με τη στάση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι μόνοι σε όλη την Ευρώπη αρνούνται την καταδίκη του καθεστώτος Μαδούρο μη υπογράφοντας σχετικό ψήφισμα για τη Βενεζουέλα.
·         Επίσης, να μην ξεχνάμε τις διαρκείς αλλά και πρόσφατες απροκάλυπτες επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης που αποτελεί τον τρίτο πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος αλλά και «θεσμικό εμπόδιο» για τον κ. Τσίπρα.
·         Μέσα σε αυτήν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη –άλλοτε μέντορα του Αλ. Τσίπρα- για τις κρυφές επαφές με το ηγετικό πρότυπό του, τον κομαντάντε Μαδούρο, για να μας προμηθεύσει φθηνό πετρέλαιο και… τρόφιμα ώστε να βγάλουν τη χώρα από την ευρωζώνη, αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα μιας πολιτικής που είναι πια ορατή, έχει δε βαθιές ρίζες. 
Δυστυχώς, έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία στο σημείο να ιεραρχεί πλέον χαμηλά θέματα αρχών λόγω του αγώνα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο Έλληνας στην καθημερινότητά του. Είναι κι αυτό ένα μέρος του σχεδίου αποεθνοποίησης –μην απορείτε γιατί η κυβέρνηση που θα έσκιζε τα μνημόνια και θα θέσπιζε σεισάχθεια, τώρα ξεζουμίζει τους πολίτες στη φορολογία και παίρνει τα σπίτια τους. Επιδιώκουν απλώς «να χάσουμε τη μπάλα» όπως λέει ο λαός, για να περνά εύκολα, μεταμεσονύκτια, με τροπολογίες της ντροπής, χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις κάθε τί που θυμίζει Ελλάδα, πατρίδα, ορθοδοξία. 
Οι εθνομηδενιστές εφαρμόζουν το σχέδιό τους με βήμα σταθερό, αποδομώντας στην ουσία την ίδια την ελληνική κοινωνία και καθιστώντας την ευάλωτη ενώπιον καταστροφικών επιλογών της κυβέρνησης Τσίπρα. Αυτό είναι δεδομένο.
Το ζητούμενο είναι τι θα πράξουν οι δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου απέναντι σ’ αυτό. Αν θα επιτρέψουμε να βάλουν την Ελλάδα σε κλήρωση. Αν θα επιτρέψουμε να παραχαράξουν την ιστορική μνήμη. Αν θα επιτρέψουμε να τη μετατρέψουν την πατρίδα μας σε Σοβιετία. Αλλά και για έναν ακόμη λόγο: Γιατί καμία οικονομική ανάπτυξη, καμία ευημερία και καμία πρόοδος στέρεη και μακροχρόνια δεν μπορεί να υπάρξει για κανένα έθνος, εάν δεν στηρίζεται στις αρχές του σεβασμού στα εθνικά σύμβολα, της αγάπης στην πατρίδα και της προσήλωσης στη δημοκρατία.

Σάββας Αναστασιάδης
Αν. Τομεάρχης Εξωτερικών Ν.Δ., Απόδημου Ελληνισμού, Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!