Διακοπές στη Σιβηρία

Ανθρωπος της δράσης, γυμνασμένος αθλητικός, που απολαμβάνει τη δύσκολη άγρια φύση, δεινός κυνηγός ψαράς και κολυμβητής, έτοιμος για κάθε πρόκληση...

Αυτήν την εικόνα καλλιεργεί χρόνια τώρα ο Βλαντιμίρ Πούτιν και αυτήν την εικόνα έδειξε πάλι η ρωσική τηλεόραση, με την άδεια φυσικά του Κρεμλίνου, από τη διήμερη ξεκούραση του προέδρου στη μακρινή περιοχή Tyva στη νότια Σιβηρία, τη γεωγραφική καρδιά της Ασίας, με τα 5.000 ποτάμια. 

Οι φωτογραφίες λοιπόν δείχνουν τον πρόεδρο να ψαρεύει «σε καταρράκτη κοντά σε ορεινή λίμνη» όπως ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ, με τα ψάρια να τσιμπάνε το δόλωμα του το ένα μετά το άλλο, να κάνει τις απλωτές του στο ποτάμι, να κάνει υποβρύχιο ψάρεμα, πεζοπορία, ράφτινγκ, να οδηγεί ταχύπλοο.

Το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης- που τόνισε την εξαιρετική «φυσική κατάσταση του προέδρου» - έδειξε τον Πούτιν ντυμένο με υποβρύχια στολή καμουφλάζ να πιάνει με το καμάκι του έναν λούτσο και να λιάζεται παρέα με τον υπουργό Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, που κατάγεται από την περιοχή. 

Αυτό το σκηνικό έχει στηθεί κι άλλες φορές στο παρελθόν, με μερικά αμφιλεγόμενα επεισόδια.

Οπως το 2011, σε καταδύσεις που έκανε στη Μαύρη Θάλασσα όπου το Κρεμλίνο ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος είχε βρει δυο αμφορείς του 15ου αιώνα.

Η... ανακάλυψη γρήγορα αμφισβητήθηκε από ειδήμονες και μη, δεδομένου ότι οι αμφορείς ήταν σχετικά καθαροί όταν βγήκαν στην επιφάνεια.

Μερικούς μήνες αργότερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου παραδέχθηκε με κάποιο τρόπο ότι η σκηνή ήταν σκηνοθετημένη...  


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!