Τα σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Σοχού επισημαίνει με σχετική ερώτησή του ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Σάββας Αναστασιάδης!













Σάββας Ι. Αναστασιάδης

Νέα Δημοκρατία

Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης




Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η




Προς:
Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα:

Λειτουργία Κέντρου Υγείας Σοχού


    Κύριε υπουργέ,

   Το κέντρο υγείας Σοχού, του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, εξυπηρετεί τα πλέον απομακρυσμένα, από την πόλη της Θεσσαλονίκης χωριά, του ορεινού όγκου Βερτίσκου.


   Η λειτουργία του κέντρου κρίνεται ανεπαρκής και προβληματική, αφού οι ελλείψεις σε τακτικό και επικουρικό προσωπικό έχουν  γίνει κανόνας.

  Συνταξιοδοτήσεις και μετακινήσεις ιατρικού, βοηθητικού και τεχνικού προσωπικού και η γραφειοκρατική και χρονοβόρα διαδικασία προμηθειών, έχουν φέρει τη λειτουργία του κέντρου σε οριακά επίπεδα.

    Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το κέντρο, λόγω έλλειψης οδηγών, κάποιες μέρες της εβδομάδος, λειτουργεί χωρίς ασθενοφόρο, ενώ όταν υπάρχει ασθενοφόρο αυτό καλύπτει τις ανάγκες μίας μόνο βάρδιας.

    Παράλληλα, καινούργιο ακτινολογικό μηχάνημα παραμένει αχρησιμοποίητο, επειδή το κέντρο δεν διαθέτει χειριστή.

    Κύριε υπουργέ,

   Επειδή το συγκεκριμένο κέντρο υγείας καλύπτει μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή με γερασμένο, κυρίως, πληθυσμό και προβληματικό οδικό δίκτυο, που τους χειμερινούς μήνες, λόγω χιονοπτώσεων, η μετακίνηση καθίσταται δύσκολη. 

  Επειδή το υπάρχον προσωπικό υπερβάλλει εαυτόν για να προσφέρει πρωτοβάθμια φροντίδα στους κατοίκους της περιοχής.

  Επειδή οι σοβαρές ελλείψεις του κέντρου έχουν αντίκτυπο στις προσφερόμενες υπηρεσίες προς τους ασθενείς  πολίτες.

   Ερωτάσθε: 

  Με ποιόν τρόπο και μέσα σε πόσο χρονικό διάστημα σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τα λειτουργικά προβλήματα του κέντρου υγείας Σοχού;




  Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017                           
Ο Ερωτών Βουλευτής


   Σάββας Ι. Αναστασιάδης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!