Τίλερσον: «Το Πακιστάν πρέπει να υιοθετήσει διαφορετική προσέγγιση»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον υπογράμμισε ότι το Πακιστάν θα πρέπει να υιοθετήσει διαφορετική προσέγγιση απέναντι στην τρομοκρατία και πρόσθεσε ότι η συνέχιση της αμερικανικής υποστήριξης προς το Ισλαμαμπάντ θα εξαρτηθεί από το εάν η πακιστανική κυβέρνηση θα επιτύχει απτά αποτελέσματα στο πεδίο αυτό.

«Η εμπιστοσύνη διαβρώθηκε διότι γίναμε μάρτυρες της προσφοράς ασφαλούς καταφυγίου σε τρομοκρατικές οργανώσεις μέσα στο Πακιστάν όπου σχεδίασαν και εξετέλεσαν επιθέσεις εναντίον στελεχών των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, αξιωματούχων των ΗΠΑ, (ενώ) παρεμπόδισαν τις προσπάθειες για την ειρήνευση στο Αφγανιστάν», είπε ο Τίλερσον κατά τη διάρκεια μιας σπάνιας συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Το Πακιστάν πρέπει να υιοθετήσει διαφορετική προσέγγιση, και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε μαζί του για να προστατευθεί από αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Στο εξής η υποστήριξή μας προς το Πακιστάν και η σχέση μας μαζί του θα εξαρτάται από το εάν θα υπάρξουν αποτελέσματα ως προς αυτό», συνέχισε ο αμερικανός ΥΠΕΞ.

Το Ισλαμαμπάντ διατρέχει τον κίνδυνο να απολέσει το καθεστώς του προνομιακού εταίρου της Ουάσινγκτον σε διαφορετική περίπτωση, προειδοποίησε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, αναγνωρίζοντας πάντως είναι «εγείρει κάποια ανησυχία» το ενδεχόμενο η κυβέρνηση του Πακιστάν να πιεστεί υπερβολικά.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!