Ρωσικό ταξιδιωτικό γραφείο προσφέρει διακοπές στη Βόρεια Κορέα «ασφαλέστερες από έναν βραδινό περίπατο στο Λονδίνο»


Ταξίδια στη Βόρεια Κορέα «ασφαλέστερα από έναν βραδινό περίπατο στο Λονδίνο» προσφέρει ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο, που άνοιξε γραφεία στη Μόσχα με τη στήριξη της Πιονγιάνγκ.

Η τελευταία, μάλιστα, υπόσχεται ότι θα προστατέψει τους επισκέπτες με το πυρηνικό της οπλοστάσιο...
Το NKOREAN.RU προσφέρει ποικιλία πακέτων διακοπών από τέσσερις έως 15 ημέρες για ομάδες έως και δέκα ατόμων.


Το ακριβότερο πακέτο με πλήρη διατροφή κοστίζει 118.090 ρούβλια (κάπου 2.000 δολάρια). Εκτός από τα έξοδα της βίζας και τα αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής από το Βλαδιβοστόκ της ρωσικής άπω ανατολής περιλαμβάνει πολυήμερη παραμονή στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας με επισκέψεις σε διάφορα αξιοθέατα και μουσεία, εκδρομές σε βουνά, σπηλιές, παραλίες, βουδιστικούς ναούς και ένα συνεταιριστικό αγρόκτημα (σαν τα κολχόζ της ΕΣΣΔ).


Η ξενάγηση θα γίνεται στα Ρωσικά, Αγγλικά, Κινεζικά και άλλες γλώσσες.
Υπάρχουν, φυσικά, και κάποιοι περιορισμοί... Οι αρχές του κομμουνιστικού καθεστώτος θα ελέγξουν το ιστορικό των επισκεπτών, οι οποίοι από την άφιξή τους και μετά θα συνοδεύονται παντού και πάντοτε από «οδηγούς» που θα διασφαλίζουν «την αρμόζουσα συμπεριφορά των τουριστών και θα εγγυώνται την ασφάλειά τους».


Πέραν αυτών «απαγορεύεται» ρητά η φωτογράφιση κρατικών ή στρατιωτικών εγκαταστάσεων, ενώ «δεν συνιστώνται στους τουρίστες οι μακρές συνομιλίες με άτομα που ζουν στη Βόρεια Κορέα».
Δεν λείπουν και κάποιοι -αν μη τι άλλο- αλλόκοτοι κανόνες όπως το «να μη στέκεστε στο κατώφλι ενός σπιτιού, αλλιώς θα αφήσετε να μπουν μέσα κακά πνεύματα», «να μη μιλάτε για το θάνατο, την καταστροφή ή το διαζύγιο» γιατί φέρνει κακοτυχία και να μην τρώτε με το στόμα κλειστό!
Η NKOREAN.RU λέγεται ότι είναι το πρώτο ρωσικό ταξιδιωτικό γραφείο που συνεργάζεται επίσημα με το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.


Η είσοδος στη Βόρεια Κορέα είναι εφικτή μόνον μέσω επίσημων ταξιδιωτικών πρακτορείων ή κατόπιν πρόσκλησης από την κυβέρνηση. Ελάχιστοι είναι οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα. Στο παρελθόν κάποιοι δυτικοί τουρίστες βρήκαν τον μπελά τους με τις βορειοκορεατικές αρχές, όπως ο 22χρονος Αμερικανός Ότο Βάρμπιερ, που καταδικάστηκε σε 15 χρόνια καταναγκαστικής εργασίας κατηγορούμενος ότι προσπάθησε να κλέψει μια προπαγανδιστική αφίσα από ξενοδοχείο το 2015. Αφέθηκε ελεύθερος τον περασμένο Ιούνιο, αλλά επέστρεψε σε κωματώδη κατάσταση στις ΗΠΑ, όπου πέθανε μία εβδομάδα αργότερα. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαγόρευσε έκτοτε στους κατόχους αμερικανικών διαβατηρίων να ταξιδεύουν στη Βόρεια Κορέα.

Ωστόσο, η NKOREAN.RU με την πλήρη υποστήριξη της Βορειοκορεατικής πρεσβείας στη Μόσχα υπόσχεται στους πελάτες της απόλυτη ασφάλεια. Μάλιστα σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωπος της πρεσβείας είπε ότι την ασφάλεια των «νομοταγών» τουριστών εγγυάται το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας. Ενώ το ταξιδιωτικό γραφείο αναφέρει στην ιστοσελίδα του ότι τα ταξίδια στην Πιονγιάνγκ «είναι ασφαλέστερα από έναν βραδινό περίπατο στο Λονδίνο»...

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!