Ο Νότης Μαριάς στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στα μαρτυρικά Ανώγεια

Ηράκλειο, 13/8/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Νότης Μαριάς στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στα μαρτυρικά Ανώγεια

O Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς την Κυριακή  13/08/17 συμμετείχε στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 73η Επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, εκδηλώσεις τις οποίες τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.
Μετά τις εκδηλώσεις ο Νότης Μαριάς έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Δεν ξεχνούμε τις θηριωδίες των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής που δολοφόνησαν τους συμπατριώτες μας, ηρωικούς κατοίκους των Ανωγείων πριν από 73 χρόνια και με την παρουσία μας τιμούμε τον αγώνα τους.
Χρέος όλων μας είναι να μη λησμονήσουμε αυτούς που σφαγιάστηκαν χωρίς κανένα έλεος από τους κατακτητές. Ευθύνη μας, όμως, παράλληλα είναι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για τη δικαίωση τους. Ηθική και εθνική υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στην άμεση διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ένα ζήτημα που σήμερα είναι περισσότερο επίκαιρο και επιτακτικό όσο ποτέ.
Τον Νοέμβριο 2016 διοργάνωσα στον ιστότοπο notismarias.gr διαδικτυακή ψηφοφορία, ώστε να πιεστεί η κυβέρνηση να εγγράψει επιτέλους τις Γερμανικές Αποζημιώσεις στον Κρατικό Προϋπολογισμό. Η διαδικτυακή αυτή ψηφοφορία, παραμένει ενεργή και στόχο έχει  να αναγκάσει την κυβέρνηση να αναλάβει πρακτικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και να θέσει την Ελληνική Βουλή προ των ευθυνών της.
Η Γερμανία δεν μπορεί πλέον να κρύβεται και σύντομα θα αναγκαστεί να σεβαστεί τις Διεθνείς Συνθήκες που της επιβάλουν την καταβολή των Πολεμικών Επανορθώσεων, την επιστροφή του Αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου, την αποζημίωση των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και την επιστροφή των λεηλατηθέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών».
Ο Νότης Μαριάς υπενθύμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, τον Νοέμβριο του 2014, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, δεσμεύθηκε ότι αν εκλεγεί πρωθυπουργός θα εγγράψει αμέσως τις Γερμανικές οφειλές στον Κρατικό Προϋπολογισμό και επισήμανε ότι: «Την κίνηση αυτή οι Ελληνικές κυβερνήσεις την αποφεύγουν συστηματικά και ύποπτα. Ο τρόπος υπάρχει και ήδη από το 2010 διατυπώσαμε με τεκμηριωμένο νομικά και πολιτικά τρόπο το πώς μπορεί να εγγραφεί στον Κρατικό Προϋπολογισμό το σύνολο των απαιτήσεων της χώρας έναντι της Γερμανίας για την περίοδο της ναζιστικής κατοχής. Αρχικά η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να εγγράψει το αντίστοιχο γερμανικό χρέος προς την Ελληνική Δημοκρατία στις ανείσπρακτες οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο και κατ’ επέκταση στον Κρατικό Προϋπολογισμό, αφού πρόκειται για άμεσα απαιτητό χρέος. Στη συνέχεια, θα πρέπει να δοθεί σχετική εντολή από το Υπουργείο Οικονομικών στις υπηρεσίες του να προβούν σε άμεσες ενέργειες για την είσπραξη του εν λόγω ληξιπρόθεσμου γερμανικού χρέους. Επιπλέον, απαιτούμε την τιτλοποίηση του Κατοχικού Δανείου».
Ολοκληρώνοντας ο Πρόεδρος  του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» είπε: «Αξιοποιώντας τον θεσμικό μου ρόλο ως Ευρωβουλευτής αναπτύσσω διαρκώς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όλα τα ισχυρά επιχειρήματα της Πατρίδας μας, αλλά και προωθώ δράσεις που θα κρατούν το θέμα ανοικτό μέχρι να αναγκαστεί η Γερμανία να εξοφλήσει άμεσα τις οφειλές της προς την Ελλάδα.
Σήμερα μάλιστα έχουμε ως σύμμαχο μας σε αυτή την προσπάθεια και την Πολωνία όπου ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ένα σημαντικό κίνημα διεκδίκησης αποζημιώσεων από τη Γερμανία για τις εκτελέσεις όχι μόνο των χιλιάδων κατοίκων της Βαρσοβίας και άλλων περιοχών της χώρας αυτής αλλά και για την ολική καταστροφή των υποδομών και της οικονομίας της Πολωνίας από τα εκεί γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Εθνική, πολιτική και ηθική δέσμευση του Κόμματός μας είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την δικαίωση. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, σε μας, στους προγόνους μας, στους νεκρούς μας…»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!