Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ για την αποχή της ΑΔΕΔΥ από την αξιολόγηση

Αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλεί η απεργία-αποχή της ΑΔΕΔΥ από τη διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με βάση τον νόμο 4369/2016.

Στην ανακοίνωση του τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, Γ. Γεωργαντά, ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, πολεμώντας την αξιολόγηση Μητσοτάκη «έσπειραν άνεμους και θερίζουν θύελλες», το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τονίζει ότι η σημερινή αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με τις «πρακτικές κατεδάφισης της δημόσιας διοίκησης» επί υπουργίας Κυρ. Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η ΝΔ «υιοθέτησε πλήρως εδώ και μήνες την στρατηγική της σιωπηρής υποκίνησης της αποχής από τη διαδικασία της αξιολόγησης». Τονίζει μάλιστα ότι «ο ελληνικός λαός δεν συμμερίζεται τη χαρά της στην ανάμνηση των τυφλών απολύσεων, της καρατόμησης στελεχών της δημόσιας διοίκησης με υψηλά τυπικά προσόντα και των οριζόντιων πολιτικών απέναντι στο ανθρώπινο της δυναμικό, το οποίο αντιμετώπιζε ως δημοσιονομικό βάρος».

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβεβαιώνει πως «η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ουδεμία ομοιότητα έχει με τις πρακτικές της υπουργίας Μητσοτάκη, καθώς αποσκοπεί στην αυτοβελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη».

«Δυστυχώς για την Νέα Δημοκρατία και ευτυχώς για την ελληνική κοινωνία, οι θιασώτες της κατεδάφισης της δημόσιας διοίκησης θα μείνουν με τις αναμνήσεις τους» καταλήγει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

Ο τομεάρχης της ΝΔ, στην ανακοίνωσή του με αφορμή τη σημερινή λήξη της προθεσμίας αξιολόγησης των υπαλλήλων, παρατηρεί μεταξύ άλλων πως «Η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης κάθε διαδικασίας αξιολόγησης τα προηγούμενα χρόνια, έχει οδηγήσει την κυβέρνηση στα σημερινά αδιέξοδα».

«Χαιρόμαστε που η κυβέρνηση ανακάλυψε έστω και καθυστερημένα, την αναγκαιότητα της αξιολόγησης» αναφέρει ο κ. Γεωργαντάς, θεωρώντας πως με τον τρόπο αυτό, «αναγνωρίζεται η πολιτική που ανέπτυξε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον σημερινό πρόεδρο του κόμματος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια πολιτική που είχε προσκρούσει τότε στη σφοδρή και ατεκμηρίωτη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ» καταλήγει ο κ. Γεωργαντάς.


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!