Δ. Νικολαίδης: “Γράψαμε ιστορία, ήταν ένα συναίσθημα ανεπανάληπτο...” Αποκλειστική συνέντευξη με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Εθνικής Νέων πόλο

Ο Δημήτρης Νικολαίδης είναι ένας απο τους πολίστες της Εθνικής Νέων Ανδρών που ανακηρύχτηκαν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στο Βελιγράδι πριν λίγες ημέρες. Απόφοιτος του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, την φετινή  χρονιά και κάτοικος Ωραιοκάστρου,  συνεχίζει να χτίζει μια λαμπρή καριέρα στην υδατοσφαίρηση, τα τελευταία χρόνια.
Με τον Δημήτρη, μιλήσαμε για την επιτυχία αυτή και για την πορεία του μέχρι σήμερα στο πόλο.
Διαβάστε τι είπε αποκλειστικά στο avatonpress.gr  ο Δημήτρης Νικοάιδης:

επιμέλεια Χατζηγεωργίου Γιώργος

1.  Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 18 σου χρόνια. Ποια τα συναισθήματά σου αμέσως μετά το τελευταίο  πέναλτυ;
Όταν τελείωσε ο τελικός  και  πλέον ήμασταν παγκόσμιοι πρωταθλητές  και  γράψαμε ιστορία σαν Έλληνες ήταν ένα συναίσθημα  ανεπανάληπτο που θα θέλαμε να το ζήσουμε πολλές  φορές στο μέλλον και θα προσπαθήσουμε πολύ  γι’ αυτό.

2. Πως θα χαρακτήριζες την πορεία σας στο τουρνουά αυτό; Ποια ήταν τα σημεία που η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και που ξεπέρασε τον εαυτό της.  Αν φυσικά συνέβη αυτό;
Η ομάδα ήταν πολύ σοβαρή απέναντι σε όλους τους αντιπάλους. Σε όλα τα παιχνίδια ακόμα και στα εύκολα ήμασταν πολύ  σοβαροί και σεβαστήκαμε κάθε αντίπαλο και το σημαντικότερο παίζαμε ο ένας για τον άλλον και συγκεντρωνόμασταν  πολύ  στην άμυνα μας. Γενικά, λειτουργούσαμε σαν ομάδα.

3. Δημήτρη, θα ήθελα να μου περιγράψεις την πορεία σου στο πόλο. Ήταν αυτό το άθλημα με το οποίο ξεκίνησες ή προέκυψε εκ των υστέρων; Ποια  η πορεία από τότε που πρωτομπήκες στην πισίνα;
Το πόλο ήρθε πολύ ξαφνικά  στην ζωή μου. Είχα δοκιμάσει πολλά  αθλήματα μικρός  αλλά κανένα δεν μου ταίριαζε, δεν μου  άρεσε.  Ίσως ήταν γραφτό να καταλήξω στο πόλο.. Όταν ξεκίνησα στον υγρό στίβο κατευθείαν κατάλαβα ότι μου πηγαίνει πολύ και η πορεία μου από τότε είναι ανοδική. Φυσικά προσπαθώ πολύ γι’ αυτό.

4. Είσαι παίκτης του ΠΑΟΚ. Παίζεις στους άνδρες ή σε μικρότερες ομάδες, νέων, εφήβων;
Πλέον αυτές τις 3 χρονιές έπαιζα στους άνδρες  αλλά  σημαντική χρονιά  για μένα  ήταν η φετινή που ήμουν βασικός  και πήγαμε πολύ καλά  στις  4 ομάδες της Ελλάδος.  Για μένα ήταν μεγάλη επιτυχία που σε αυτή την ηλικία ήμουν βασικός  και ακόμη μεγαλύτερη που τερματίσαμε στην τετράδα.

5. Δεν είναι ο πρώτος τίτλος από όσο ξέρω που κατακτάς. Προηγήθηκε το Μπακού.  Τι τίλτος ήταν εκείνος και σε ποια κατηγορία;
Στο Μπακού  ήταν ευρωπαϊκοί αγώνες  εφήβων δηλαδή γεννημένων το 1998 όπου κατακτήσαμε το χάλκινο μετάλλιο. Σε εκείνο τον τελικό παίξαμε πάλι εναντίον της  Κροατίας ..

6. Θάθελα να μου περιγράψεις την φάση του γκολ που πέτυχες. Ήταν ένα δύσκολο γκόλ. Το είχες σχεδιάσει στο μυαλό σου ή προέκυψε εκείνη τη στιγμή;
Εκείνη την στιγμή,  στο τελευταίο λεπτό δεν σκεφτόμουν να κάνω  μια συγκεκριμένη φάση απλά να βάλω γκολ για να  πάρουμε το ματς  και να γράψουμε ιστορία . Φυσικά, οι  Κροάτες  κατάφεραν να  μας ισοφαρίσουν στο τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά στα  πέναλτυ  ήξερα ότι δεν χάναμε.

7. Ποια τα επόμενα βήματα του Δημήτρη Νικολαίδη; Υπάρχουν άλλες υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες; Ξεκούραση; Καμιά μεταγραφή ενδεχομένως;
Τώρα  πλέον υπάρχει ξεκούραση για 20 μέρες. Είναι το μόνο πράγμα  που σκέφτομαι, να ξεκουραστώ. Από  τον Σεπτέμβρη ξεκινάω προπονήσεις με την καινούργια ομάδα να ελπίζω να την βοηθήσω στο μέγιστο.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!