Πέθανε ο Αμερικανός σκηνοθέτης Τόμπι Χούπερ

Ο εμβληματικός σκηνοθέτης ταινιών τρόμου Τόμπι Χούπερ (Tobe Hooper), δημιουργός των ταινιών «The Texas Chainsaw Massacre» (Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι) και «Poltergeist» (Το πνεύμα του κακού), πέθανε στο Σέρμαν Όουκς της Καλιφόρνια, σε ηλικία 74 ετών.

Γεννημένος στις 25 Ιανουαρίου του 1943, στο Όστιν του Τέξας, ο Χούπερ ξεκίνησε την καριέρα του ως καθηγητής σε κολέγιο και οπερατέρ σε ταινίες ντοκιμαντέρ, πριν πραγματοποιήσει το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό του ντεμπούτο το 1969, με το «Eggshells», ένα σχεδόν πειραματικό φιλμ γύρω από τις αλλόκοτες εμπειρίες μια παρέας χίπις σε ένα απομονωμένο σπίτι στο δάσος.

Το 1974 αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα του Χούπερ, με το εμβληματικό και απόλυτα επιδραστικό «The Texas Chainsaw Massacre», το οποίο θεωρείται ως μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών και για πολλούς αποτελεί την συγκλονιστικότερη στιγμή στην ιστορία του σινεμά τρόμου.

«Ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι» έδωσε την ώθηση που χρειαζόταν την εποχή εκείνη, για να εξερευνηθούν σκοτεινά μονοπάτια που έως τότε παρέμεναν απλησίαστα.

Για πολλά χρόνια η ταινία ήταν απαγορευμένη σε πολλές χώρες, όπως στην Αυστραλία μέχρι το 1980 και τη Γαλλία μέχρι το 1982, ωστόσο απέφερε μεγάλα κέρδη στο box-office, ενώ αμέτρητες ταινίες αλλά και σκηνοθέτες εμπνεύστηκαν από αυτήν.

Στην υπόθεση του έργου, μια παρέα πέντε φίλων που πηγαίνουν να επισκεφτούν το παλιό σπίτι του παππού του ενός, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια οικογένεια κανιβάλων.

Ο Χούπερ δεν σταμάτησε, σε όλη του την καριέρα, να υπηρετεί πιστά το είδος του τρόμου. Οι πιο σημαντικές από τις υπόλοιπες δουλειές του περιλαμβάνουν το γοτθικών επιρροών «Salem’s Lot» (1979), μια ατμοσφαιρική, τηλεοπτική μίνι σειρά βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Στίβεν Κινγκ, το «Poltergeist» (1982), με σεναριογράφο και παραγωγό τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και το εκκεντρικό «Lifeforce» (1985).

Τελευταία του δημιουργία ήταν η ταινία «Djinn» (2013), η οποία χρηματοδοτήθηκε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. 

naftemporiki.gr

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!