Κυρ. Μητσοτάκης: Για την αποτυχία της αξιολόγησης φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ


Υπέρ της εφαρμογής της αξιολόγησης στον δημόσιο τομέα τάχθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδοκιμάζοντας την άρνηση των δημοσίων υπαλλήλων να συμμετάσχουν στην πρόσφατη διαδικασία, η οποία κρίθηκε ως «αποτυχημένη».
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ανάρτηση στο Facebook τόνισε ότι «κανείς δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την αξιολόγηση», «ούτε οι πολλοί και πολύ άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά ούτε και αυτοί που δεν αποδίδουν όπως πρέπει».
Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στη μεταρρύθμιση που είχε προτείνει το 2015, ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. «Ήταν μια τολμηρή μεταρρύθμιση με σημαντικές καινοτομίες» έσπευσε να προσθέσει.
Μάλιστα, περιγράφοντας τις τομές της προτεινόμενης αξιολόγησης, στάθηκε ιδιαιτέρως στη σύνδεση με συγκεκριμένα και συμφωνημένα παραδοτέα, στην αυτοαξιολόγηση του υπαλλήλου, στην επιβράβευση των καλύτερων με ταχύτερη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή και στη θεσμοθέτηση ατομικού πλάνου ανάπτυξης των αδύναμων υπαλλήλων με έμφαση στην επιμόρφωση.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι κατά την υπουργική του θητεία εφάρμοσε το σύστημα αξιολόγησης του Ν. 4250/2014, το οποίο «δεν οδηγούσε σε απολύσεις, όπως ψευδώς υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ». Αντιθέτως, συνέχισε, «έκανε τη συνέντευξη μέσο βελτίωσης των υπαλλήλων, ιδίως των πιο αδύναμων».
Όσον αφορά, τέλος, την άρνηση των δημοσίων υπαλλήλων να εφαρμόσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης, επεσήμανε ότι αποτελεί απόρροια του «απόλυτου λαϊκισμού του ΣΥΡΙΖΑ».
naftemporiki.gr
CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!

Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!