Ν. Βούτσης: Οι παρελάσεις δεν είναι ό,τι καλύτερο

«Δεν πιστεύω πως είναι ό,τι καλύτερο», σχολίασε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, αναφερόμενος στις παρελάσεις για τις εθνικές εορτές.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι «δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη».

Ακόμη, ανέφερε πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος, καθώς –όπως είπε- δεν το θεωρεί μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα. 

Αναφορικά με την αριστεία ο πρόεδρος της Βουλής σημείωσε ότι «όλοι έχουν επίγνωση πως ο συναγωνισμός είναι μία έμφυτη και δημιουργική διαδικασία».

Πρόσθεσε ωστόσο τα εξής: «Αλίμονο εάν δημιουργούμε “σφραγίδες” για τον άριστο. Λέμε όχι στις σκιαμαχίες μέσα από ταμπέλες».

Ο κ. Βούτσης παρατήρησε ότι η «εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατα συντηρητική» και συνέχισε λέγοντας πως «η μεταμνημονιακή Ελλάδα δεν μπορεί να βασίζεται σε ατζέντα "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" ούτε "Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια"».

«Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι "ταλιμπάν της Ορθοδοξίας". Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους», κατέληξε. 


 

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!