Ντροπή: Άφησαν πυροσβέστες έξω από το πλοίο στην Κεφαλονιά

Σχεδόν όλη. Καθώς όπως καταγγέλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς Υποχρέωσης και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, εταιρεία κατέβασε με προσβλητικό τρόπο πυροσβέστες από το πλοίο στο λιμάνι της Κεφαλονιάς.

Οι συγκεκριμένοι πυροσβέστες ήταν οκτώ άτομα από Άρτα, Πρέβεζα, Γύθιο και Αίγιο με ένα φορτηγάκι τύπου βαν μεταφοράς προσωπικού. Είχαν μεταβεί στο νησί για να συμμετάσχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, ενώ στο νησί έπνεαν ισχυροί άνεμοι, κοντά στα χωριά Λουρδάτα και Σιμωτάτα, στα οποία υπήρξε σχέδιο εκκένωσης. Κατάφεραν όμως να θέσουν το τριπλό μέτωπο υπό έλεγχο δίνοντας μάχη όλη τη νύχτα και το πρωί της Πέμπτης  και είχαν αποδεσμευτεί για να επιστρέψουν στη βάση τους.

Το "ευχαριστώ" σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΠΥΣΥΠ ήταν πως όταν έφτασαν στο λιμάνι τους κατέβασαν από το πλοίο.

Η ΠΟΣΥΠΥΠ ζητά την άμεση παρέμβαση του κ.Τσίπρα που χθες είχε συναντηθεί με πυροσβέστες στο Πολυδένδρι και τους είχε πει χαρακτηριστικά: "Αυτό που κάνατε παιδιά δεν ξεπληρώνεται με τίποτα".

Αριθ. Πρωτ: 2358

                                                                                                                                                                      Αθήνα: 17-08-2017

Αρ. Σελίδων : 1

 

Προς

1. Γραφείο Πρωθυπουργού

Αξιότιμο κο Αλέξη Τσίπρα

2.Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

Αξιότιμο κο Νικόλαο Τόσκα

Θέμα: « Αποκλεισμός συναδέλφων στο λιμάνι νήσου Κεφαλονιάς »

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.

μόλις τώρα πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους, που επιχειρούσαν στην Κεφαλονιά και αποδεσμεύτηκαν, ότι οι ίδιοι πηγαίνοντας στο λιμάνι, για να φύγουν από την νήσο της Κεφαλονιάς, η εταιρεία kefalinia line με προκλητικό τροπο τους κατέβασε προσβάλλοντας τους από το καράβι της, διότι δεν έχει σύμβαση με τους πυροσβέστες, όπως ισχυρίζεται.

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση σας, ώστε οι συνάδελφοι να αποχωρήσουν από την Κεφαλονιά, διότι η παραμονή τους εκεί επιβαρύνεται με χρήματα -φαγητό διαμονή κλπ - τα οποία όμως δεν τα έχουν και αδυνατούν.

                                                                 Με εκτίμηση,

                                                             Για την Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.

 

 

 Ο Πρόεδρος                                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

 Φαραντάκης Γ. Αλέξανδρος                                                         Πέπλης Λ. Στυλιανός

Από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος διευκρινίστηκε στη συνέχεια ότι οι πυροσβέστες πήγαν στο λιμάνι για να φύγουν με το πλοίο στις 12 το μεσημέρι, αλλά με τη συγκεκριμένη εταιρεία πράγματι δεν υπάρχει σύμβαση για δωρεάν μετακινήσεις οχημάτων και υπαλλήλων του Σώματος.

Σύμβαση, στη συγκεκριμένη γραμμή, έχει το ΠΣ με άλλη εταιρεία, η οποία είχε δρομολόγιο στις 15.00 από Κεφαλονιά, με το οποίο έφυγαν τελικά οι πυροσβέστες.

Παρ' όλα αυτά πάντως κύκλοι της πυροσβεστικής δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για το περιστατικό.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!