Τελεσίγραφο Σουλτς προς την Τουρκία

Τελεσίγραφο προς την Τουρκία για την απελευθέρωση των Γερμανών κρατουμένων απέστειλε ο Μάρτιν Σουλτς, κλιμακώνοντας την ένταση μεταξύ Βερολίνου και Άγκυρας.

«Πρέπει να ορίσουμε μια προθεσμία στον Τούρκο πρόεδρο» τόνισε ο υποψήφιος Καγκελάριος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post».

«Εάν ο κ. Ερντογαάν δεν αφήσει αμέσως ελεύθερους τους Γερμανούς κρατούμενους, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις για τη διεύρυνση της Τελωνειακής Ένωσης με την Τουρκία» ανέφερε ο Γερμανός πολιτικός.

Κάτι τέτοιο, εκτίμησε, «θα έπληττε σκληρά τη χώρα, καθώς ο Ερντογάν δεν φαίνεται να καταλαβαίνει άλλη γλώσσα». Εμμένοντας στη σκληρή γραμμή, ο Σουλτς πρότεινε επίσης τη διακοπή της ενταξιακής βοήθειας προς τη χώρα.

Σε παρόμοιο ύφος κινήθηκαν και οι πρόσφατες δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος κάλεσε τους Γερμανούς να αποφύγουν τα ταξίδια προς την Τουρκία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!