Λαμία: Έβρεξε μάρμαρα στο κέντρο της πόλης

Έβαλε ο Θεός το χέρι του και δεν περνούσε πεζός - Υλικές ζημιές σε σταθμευμένο όχημα.

Γλυτώσαμε τα χειρότερα το μεσημέρι της Πέμπτης (17/8) στο κέντρο της Λαμίας, όταν στην οδό Παλαιολόγου άρχισε να βρέχει… μάρμαρα.

Συγκεκριμένα από πολυκατοικία στον αριθμό «4» και τη μετώπη διαμερίσματος στον 3ο όροφο, ξεκόλλησε μια πλάκα μαρμάρου που έπεσε με δύναμη στο έδαφος.

Ποιο θεϊκό χέρι δεν επέτρεψε εκείνη την ώρα, σε πολυσύχναστη οδό να περνά άνθρωπος, δεν ξέρουμε. Όπως επίσης να μην περνά κανένα αυτοκίνητο ή κάποιο μηχανάκι για να έχουμε τραυματισμούς.

Αποτέλεσμα ήταν μόνο υλικές ζημιές σε ΙΧ φορτηγό που ήταν παρκαρισμένο στο σημείο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό πρέπει να αφυπνίσει τους αρμόδιους για την ασφάλεια των κτιρίων, καθώς αρκετά από αυτά στη Λαμία φέρουν την αρχιτεκτονική παλαιότερων δεκαετιών με επενδύσεις εξωτερικά από μάρμαρα κι άλλα υλικά.

Αυτά με τον καιρό έχουν ραγίσματα και άλλου είδους σκασίματα στις ενώσεις τους και είναι άκρως επικίνδυνα για τη σωματική μας ακεραιότητα.

Ανάλογες παρεμβάσεις θυμηθείτε έχουν γίνει σε κτίρια στην οδό Καποδιστρίου και στην οδό Υψηλάντη, για αυτό και απευθύνουμε έκκληση ο έλεγχος να επεκταθεί σε οποιοδήποτε κτίριο φέρει ανάλογα εξωτερικά πρόσθετα.

 

lamiareport


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!