Κοντά σε οικισμούς η πυρκαγιά στα Κύθηρα

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι πολύ δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. Στο σημείο επιχειρούσαν αρχικά οι λιγοστές τοπικές δυνάμεις οι οποίες σύντομα ενισχύθηκαν όμως από την Πελοπόννησο, φτάνοντας τους 22 άντρες με 11 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ μέχρι να πέσει το σκοτάδι επιχειρούσαν όσες περισσότερες ρίψεις νερού από αέρος μπορούν 3 PZL, 2 καναντέρ και ένα ελικόπτερο.

Όλα δείχνουν πάντως πως στα Κύθηρα θα δοθεί μία ολονύχτια μάχη με το πύρινο μέτωπο που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγων των καιρικών συνθηκών, ενώ με πρωτοβουλία του δημάρχου αποφασίστηκε και για προληπτικούς λόγους να εκκενωθεί ο οικισμός Κυπριωτιάνικα στον οποίο υπάρχουν 10 σπίτια.

Εντωμεταξύ σε εξέλιξη παραμένει μία νέα φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κούμανι Ηλείας, σε δύσβατο σημείο και μακριά από οικισμούς. Επί τόπου επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Στη Λέσβο ολονύχτια ήταν χθες η μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβέστες στα Καφενεδέλια Λέσβου όπου οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν ένα εντελώς ανεξέλεγκτο πύρινο μέτωπο με νοτιοδυτική κατεύθυνση που με δραματική ακρίβεια πλησίαζε οικισμούς γύρω από το Πλωμάρι, ωστόσο σήμερα το πρωί έπεσε η δύναμη των ανέμων και εγκλωβίστηκε το πύρινο μέτωπο μέσα σε χαράδρες.

Πλέον, στο σημείο υπάρχουν μόνο μικροεστίες και μπορεί να χαρακτηριστεί σε ύφεση ενώ οι ισχυρότατες δυνάμεις που επιχειρούν με ενισχύσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προσεγγίζουν τα σημεία με δυσκολία ώστε να μπορέσουν σύντομα να θέσουν την πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο.


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!