Από δήμαρχος... μνηστήρας

Με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη ξεκινούν αυτή την εβδομάδα οι πυρετώδεις διεργασίες στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Ο κ. Καμίνης στις 12.00 το μεσημέρι (ξενοδοχείο Athens Gate) θα δώσει δημοσίως το πολιτικό στίγμα της υποψηφιότητάς του και όπως εξηγούν οι συνεργάτες του στην «Εφ.Συν.», θα έχει ενωτικό χαρακτήρα.

«Στόχος είναι να γίνει η προοδευτική δημοκρατική παράταξη πλειοψηφία στην κοινωνία», λένε χαρακτηριστικά και υπενθυμίζουν ότι ο δήμαρχος έχει πετύχει δύο φορές να ενώσει τον ευρύτερο χώρο και να κερδίσει τις (δημοτικές) εκλογές, τόσο το 2010 όσο και το 2014.

Μετά τις ανακοινώσεις ο Γιώργος Καμίνης στις 16.00 θα μεταβεί στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επί της Χαριλάου Τρικούπη, προκειμένου να συναντηθεί με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις εντός και εκτός της οργανωτικής επιτροπής Αλιβιζάτου για τα διαδικαστικά ζητήματα, με κορυφαίο αυτό της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, για το οποίο υπάρχουν διαφωνίες και αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με το αδιάβλητο της διαδικασίας. Ωστόσο, είναι μία από τις βασικές προϋποθέσεις που έχει θέσει το Ποτάμι, προκειμένου να κατέβει και ο Σταύρος Θεοδωράκης ως υποψήφιος. Ο επικεφαλής του Ποταμιού φαίνεται να έχει αποφασίσει να διαβεί τον Ρουβίκωνα, αλλά προσπαθεί να πείσει, πέραν π.χ. του διαφωνούντος Γρηγόρη Ψαριανού, και όσα μέλη του κόμματος επιμένουν στην αυτόνομη πορεία. «Οι αρχές και οι θέσεις του Ποταμιού πρέπει να διασπαρούν σε νέα πεδία. Αυτό το φθινόπωρο θα είναι η εποχή της αναγέννησης του μεγάλου κεντρώου προοδευτικού χώρου», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης («Βήμα της Κυριακής»). Στη Σεβαστουπόλεως περιμένουν την τελική συμφωνία επί των διαδικαστικών, προκειμένου εντός της εβδομάδας να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους.

Στο μέτωπο των άλλων υποψηφίων, ο πρώην υπουργός Γιάννης Ραγκούσης έχει ξεκινήσει ήδη τη συλλογή των απαραίτητων 1.000 υπογραφών ανά την Ελλάδα, ενώ σε άρθρο του στην «Καθημερινή» προτείνει ταυτόχρονα με τις κάλπες για τη νέα ηγεσία, οι πολίτες να ψηφίσουν και την πρότασή του για ανώτατο όριο τριών θητειών στους βουλευτές και δύο στους υπουργούς. Την Πέμπτη (12.00, Μουσείο Μπενάκη) ανακοινώνει τις θέσεις του και ο έτερος υποψήφιος, βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης.

Εντός της εβδομάδας είναι πολύ πιθανό να ξεκαθαρίσει τη στάση του ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ έως τις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχει ανακοινώσει την απόφασή του και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Παράλληλα, οι διαφωνίες από τη «δεξιά» πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ με αιχμή του δόρατος τον τέως πρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο επιμένουν. «Οσοι θεωρούν ότι ο προοδευτικός δημοκρατικός χώρος πρέπει να έχει στόχο την ενισχυμένη παρουσία του στην αντιπολίτευση για να μη φθείρεται ή για να συνομιλήσει με τον ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ, κινούνται σε επίπεδο κατώτερο των εθνικών περιστάσεων και τροφοδοτούν την ανιστόρητη αντίληψη της Ν.Δ. πως αυτή μπορεί να διαχειριστεί την έξοδο από την κρίση», επισήμανε («Τα Νέα»).

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!