Νότης Μαριάς Οι Τροϊκανοί σκαρφίζονται να μας ξαναδανείσουν ότι μας χρωστούν, για να μας φορτώσουν ένα ακόμη μνημόνιο



Αθήνα, 24/8/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Νότης Μαριάς: Οι τροϊκανοί σκαρφίζονται να μας ξαναδανείσουν ό,τι μας χρωστούν, για να μας φορτώσουν ένα ακόμη μνημόνιο

Οι τροϊκανοί σκαρφίζονται να μας ξαναδανείσουν ό,τι μας χρωστούν, για να μας φορτώσουν ένα ακόμη μνημόνιο επισήμανε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ», Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς, σε διαδοχικές συνεντεύξεις που παραχώρησε στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΕΝΑ TV και STAR, Λαμίας, στις 21 και 22/8/17, αντίστοιχα.
«Εκεί που μας χρωστάγανε, μας πήραν και το βόδι», λέει μια παροιμία του λαού μας, η οποία εξηγεί, επακριβώς, αυτό που μας ετοιμάζουν οι τροϊκανοί, σε συνεργασία με την πρόθυμη και υποτακτική Κυβέρνηση της χώρας μας.
Πως αλλιώς μπορεί κανείς να εξηγήσει το γεγονός ότι ενώ μας χρωστούν 24,7 δις ευρώ θέλουν να μας τα ξαναδανείσουν, μέσα από τη δήθεν στήριξη μιας πιστοληπτικής γραμμής που θα είναι και η δικαιολογία ενός νέου μνημονίου.
Ο Νότης Μαριάς έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι μετά το τέλος του τρίτου μνημονίου, από το τρίτο δανειακό πακέτο των 86 δις ευρώ και αφού εξοφληθούν οι απαιτήσεις που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο, τελικά θα περισσέψουν 24,7 δις ευρώ.
Αυτά τα χρήματα, που μας τα χρωστούν, θέλουν να μας τα ξαναδανείσουν και να επιβάλλουν ένα ακόμη μνημόνιο τον Σεπτέμβριο του 2018.
«Η ειδησεογραφία αποκαλύπτει ότι οι δανειστές σκαρφίστηκαν ένα νέο σχέδιο είπε ο Πρόεδρος του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» και συνέχισε: «Είναι πλέον γνωστό, μετά και από τις επανειλημμένες τοποθετήσεις και παρεμβάσεις μας, ότι οι δανειστές μας χρωστούν 24,7 δις ευρώ. Αντί να μας τα δώσουν, για να «πέσουν» στην Ελληνική οικονομία ή να μειώσουν τα μνημονιακά μέτρα κατά 30%, σκοπεύουν να τα ξαναδανείσουν με νέο μνημόνιο, που θα ονομαστεί πιστοληπτική γραμμή στήριξης της Ελλάδας, τον Σεπτέμβριο του 2018».
Ολοκληρώνοντας ο Νότης Μαριάς επανέλαβε την θέση του Κόμματος για την διεκδίκηση και την αξιοποίηση των 24,7 δις ευρώ που οι δανειστές οφείλουν στην Ελλάδα:
«Με τα 24,7 δις ευρώ, τα οποία είναι μάλιστα και τα μοναδικά χρήματα που μπορούν να «πέσουν» στην Ελληνική οικονομία, μπορούν να αντιμετωπιστούν τρία κεντρικά προβλήματα της Ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι το συνταξιοδοτικό, τα κόκκινα δάνεια και η ανεργία.
Το κεντρικό πρόβλημα σήμερα της  οικονομίας λέγεται κόκκινα δάνεια. Εμείς λοιπόν με παρεμβάσεις μας στην Ευρωβουλή  ζητήσαμε να δημιουργηθεί ένα Δημόσιο Ταμείο για Κόκκινα Δάνεια το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στον δανειολήπτη να πάει ο ίδιος να αγοράσει, υπό προϋποθέσεις, το δάνειό του.
Αυτό το Ταμείο μπορεί να χρηματοδοτηθεί με 4,5 δις ευρώ από τα 24,7 δις που περισσεύουν προκειμένου να προστατεύσει τους δανειολήπτες για να μη χάσουν τα σπίτια τους, από τα κοράκια, ενόψει μάλιστα και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Έτσι αν κάποιος δανειολήπτης οφείλει 100.000 ευρώ, αντί να του πάρουν τα κοράκια το σπίτι για 10.000 ευρώ, σύμφωνα με την πρόταση του Κόμματός μας «ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» το Δημόσιο Ταμείο για κόκκινα δάνεια θα δίνει τη δυνατότητα στον εν λόγω δανειολήπτη να λάβει 10.000 ευρώ και να αγοράσει ο ίδιος το δικό του δάνειο.
Με τα υπόλοιπα κεφάλαια προτείνουμε να ενισχυθούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία και να καταπολεμηθεί η ανεργία.
Επειδή με το PSI ζημιώθηκαν τα Ασφαλιστικά Ταμεία, 14 δις ευρώ από τα παραπάνω 24,7 δις ευρώ θα πρέπει να δοθούν στα Ασφαλιστικά Ταμεία για να ενισχυθεί η ρευστότητά τους. Αυτή η ρευστότητα επενδυόμενη σε δεκαετή ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου με επιτόκιο περίπου 3%, θα δίνει 420 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για μια δεκαετία.
Επειδή, επίσης, το πρόβλημα της ανεργίας είναι τεράστιο μπορούμε με  το υπόλοιπο ποσό των 6,2 δις ευρώ να δημιουργήσουμε ένα εθνικό σχέδιο για τουλάχιστον 300.000 νέες θέσεις εργασίας».
Επισυνάπτεται το βίντεο με τις συνεντεύξεις του Νότη Μαριά.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!