Συναγερμός στο Παρίσι: Όχημα παρέσυρε Γάλλους στρατιώτες

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, οι έξι στρατιώτες έχουν τραυματιστεί. Δύο από τους ενστόλους υπέστησαν κατάγματα, ενώ οι άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν πιο ελαφρά. Όλοι τους νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Οι γαλλικές αρχές διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό του οχήματος και του άνδρα που το οδηγούσε. Ο δήμαρχος του Λεβαλουά, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ανέφερε ότι το αυτοκίνητο ήταν μάρκας BMW και το συμβάν ήταν χωρίς αμφιβολία σκόπιμη ενέργεια. Στην ίδια γραμμή κινείται και η δήλωση που έκανε η αστυνομική διεύθυνση του Ο-ντε-Σεν, η οποία μιλά για "μια a priori σκόπιμη ενέργεια".

Η ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης του Ο-ντε-Σεν για το συμβάν:

Incident à Levallois Perret : intervention de #Police en cours. Un véhicule est recherché

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 09.00 το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας). Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι στρατιώτες, οι οποίοι συμμετέχουν στην επιχείρηση Sentinelle, είχαν μόλις κατέβει από το όχημα που τους μετέφερε στην περιοχή όπου επρόκειτο να αναλάβουν βάρδια, κοντά στο δημαρχείο του προαστίου.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού μετά από μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν συγκλονίσει τη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό έχουν τεθεί σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα ασφαλείας, στα οποία περιλαμβάνεται η συνδρομή του στρατού σε περιπολίες και ελέγχους.

Το σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση:

#BREAKING: 6 French soldiers injured, 2 seriously after being hit by a vehicle in Levallois-Perret #Paris in an apparent tertor attack pic.twitter.com/RtxM6mXnUf

(Φωτογραφία: AP Photo/Matthieu Alexandre)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!