Handelsblatt: «Ο ταλαιπωρημένος λαός» -Ανεργία, περικοπές και φόροι συνέθλιψαν τους Ελληνες


«Ακούραστα ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας μιλά για ανάκαμψη», γράφει η Handelsblatt σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα σε άρθρο με τίτλο «Ο ταλαιπωρημένος λαός».

Η οικονομική εφημερίδα, όπως γράφει η DW, σημειώνει: «Πράγματι η οικονομία ξαναμπαίνει, δειλά δειλά σε αναπτυξιακή τροχιά, όμως πολλοί Έλληνες δεν επωφελούνται από την θετική εξέλιξη. (…) Όταν περπατά στην Αθήνα κανείς βλέπει "χαρούμενα πρόσωπα", δήλωνε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, προκαλώντας πλήθος καυστικών σχολίων και ειρωνείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί διερωτώνται πότε ο Αλ. Τσίπρας περπάτησε στους δρόμους της Αθήνας, ενώ άλλοι λένε ότι ίσως ο πρωθυπουργός να συνάντησε τους λάθος ανθρώπους.
Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας δεν συνάντησε τον Σωτήρη Γεωργίου. Ο 32χρονος μηχανικός, που δουλεύει ως γκαρσόν, καθιστά σαφές ότι "δεν είναι χαρούμενος". Λέει ότι πήρε πτυχίο πριν έξι μήνες, έστειλε εκατοντάδες αιτήσεις, αλλά παρά τους καλούς βαθμούς δεν βρίσκει δουλειά.
Η ανεργία στους νέους μεταξύ 25-34 ετών φθάνει στην Ελλάδα το 27,5%. Ακόμα και πτυχιούχοι εργάζονται ως σερβιτόροι ή ακόμη σε delivery, ενώ περιορισμένες είναι και οι αποδοχές τους. 650 ευρώ κέρδιζε πέρυσι ο Σωτήρης, φέτος μόλις 580.
Το πρώτο τρίμηνο του 2017 το ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4%. Τέλη Ιουλίου η Ελλάδα βγήκε για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια στις αγορές με ένα ομόλογο για το οποίο έπρεπε να καταβάλει υψηλό επιτόκιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει ότι με το ομόλογο η χώρα γυρίζει σελίδα. Όμως οι περισσότεροι Έλληνες δεν επωφελούνται: Ανεργία, μείωση εισοδήματος, περικοπές συντάξεων και συνεχείς αυξήσεις στους φόρους έχουν συνθλίψει τον ελληνικό λαό».

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!