Το απόλυτο καμπριολέ μόνο για εσένα και εκείνη (pics & vid)

Στα καλλιστεία ομορφιάς των συναρπαστικότερων αυτοκινήτων στον πλανήτη, το Pebble Beach Concours d`Elegance, αποκάλυψε η Mercedes την Vision Maybach 6 Cabriolet. Το εντυπωσιακό ανοιχτό πρωτότυπο βασίζεται στο αντίστοιχο Coupe, που είχε παρουσιαστεί έναν χρόνο πριν στην ίδια εκδήλωση και είχε προκαλέσει με τη σειρά του…ταχυπαλμίες στους φίλους των τεσσάρων τροχών.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, ότι και οι δύο εκδοχές έχουν ταυτόσημες εξωτερικές διαστάσεις και ίδιες μονάδες κίνησης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 550 ίππων, οι οποίοι εφοδιάζονται με ενέργεια από μία χαμηλή μπαταρία ενσωματωμένη στο πάτωμα. Η τελευταία επιτρέπει αυτονομίες της τάξης έως και των 500 χιλιομέτρων, ενώ μέσα σε πέντε λεπτά φορτίζεται με αρκετό ρεύμα για να μπορεί να διανύσει το διθέσιο Cabriolet περίπου 100 χιλιόμετρα.

Η Maybach 6 Cabriolet διαθέτει 5,70 μ. μήκος, 2,10 μ. πλάτος και μόνον 1,34 μ. ύψος, ενώ κατασκευάστηκε χειροποίητα, όπως γινόταν και στο παρελθόν με όλα τα ανοιχτά μοντέλα πολυτελείας. Ο αρχισχεδιαστής της μάρκας, Γκόρντεν Βάγκενερ, μιλά για ένα πέρασμα από «τη μοντέρνα πολυτέλεια στην απόλυτη πολυτέλεια», ενώ επέλεξε για το αυτοκίνητο μία πολύ μακριά «μουσούδα» και ένα σκούρο μπλε χρώμα εξωτερικά. Το πίσω μέρος του εντυπωσιακού αμαξώματος δανείζεται σχεδιαστικά στοιχεία από θαλάσσια σκάφη, στην υφασμάτινη κουκούλα υπάρχουν ραφές χρυσαφί αποχρώσεων, προβλέπονται αρκετές διακοσμητικές πινελιές χρωμίου και οι τροχοί εφοδιάζονται με ζάντες ελαφρού κράματος 24 ιντσών, αποκλειστικά για το συγκεκριμένο Cabrio.

Στο σαλόνι συνδυάζονται επιδέξια οι λευκές δερμάτινες επενδύσεις σε μοτίβα ρόμβου με μία σύνθεση από ψηφιακά και αναλογικά όργανα. Στο χαμηλό, μπροστινό παρμπρίζ υπάρχουν δύο Head – up Displays για τον οδηγό και τον συνοδηγό, ενώ ο εξοπλισμός περιλαμβάνει αισθητήρες βιομέτρησης της κατάστασης της υγείας των επιβατών, τσεκάροντας για παράδειγμα την πίεσή τους, κλπ.

Θα κυκλοφορήσουν τελικά οι Vision Mercedes – Maybach 6 Coupe και Cabriolet στην αγορά; Η Mercedes δεν έχει επί της ουσίας προϊόντα για απαιτητικούς δισεκατομμυριούχους, όπως ο όμιλος της BMW με τη Rolls-Royce ή της VW με τη Bentley. Με αυτά τα δύο μοντέλα θα μπορούσε όμως να διεισδύσει και πάλι στο ολιγάριθμο κλαμπ των ζάπλουτων συνανθρώπων μας, από το οποίο αποχώρησε μετά την αποτυχία της Maybach ως ανεξάρτητης μάρκας. Τώρα φαίνεται, ότι απέκτησε δύο όπλα, με τα οποία θα μπορούσε να επαναλάβει με αξιώσεις αυτή την προσπάθεια.


Πηγή: www.gazzetta.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!