Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας Δήμου Παύλου Μελά: Ξεκινά ο ‘’Σεπτέμβριος όπως … ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ’’ με την ΑΡΓΑΤΕΙΑ και τις STRINGLESS. Παρασκευή 1/9/2017


- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -

Παρασκευή 1/9, Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας Δήμου Παύλου Μελά: Ξεκινά ο ‘’Σεπτέμβριος όπως … ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ’’ με την ΑΡΓΑΤΕΙΑ και τις STRINGLESS

΄΄ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΠΩΣ … ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ’’! Ξεκινά το φετινό συναρπαστικό καλλιτεχνικό ταξίδι που σχεδίασε και παρουσιάζει το ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ, από το Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας, με τη μουσική ομάδα ΑΡΓΑΤΕΙΑ και το πολυφωνικό σχήμα STRINGLESS σε μουσικές της Μαύρης Θάλασσας.
Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.30, με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!






ΑΡΓΑΤΕΙΑ: Μουσικές και τραγούδια του Πόντου και της Μαύρης Θάλασσας..
Η Αργατεία είναι μια μουσική ομάδα της Θεσσαλονίκης που με αφετηρία και έμπνευση την ιστορική μουσική δημιουργία των ελληνικών κοινοτήτων του Ευξείνου Πόντου και των λαών της Μαύρης θάλασσας αναπτύσσει διεθνείς συνεργασίες με μουσικούς, από διάφορες χώρες της Μεσογείου και των Βαλκανίων.
Η μουσική μας Αργατεία θέλει να χτίσει δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων και να υπενθυμίσει την σπουδαιότητα και την σημασία της τέχνης και της συλλογικότητας σε δύσκολες εποχές. Η ποντιακή μουσική είναι μια ιδιαίτερη μορφή ΤΕΧΝΗΣ των ήχων, του λόγου, του ρυθμού, των νοημάτων και των συναισθημάτων. Ήχοι και μελωδίες από τον ιστορικό Πόντο και οι δημιουργίες των Ποντίων οργανοπαικτών στην Ελλάδα αποτελούν για εμάς πηγή έμπνευσης αλλά και ελπίδας.





Τι είναι οι STRINGLESS;

Πέντε Στρίγγλες; Μπάντα χωρίς έγχορδα; Γυναίκες που δεν προτιμούν τα ''στρινγκ'';!
Ίσως όλα αυτά μαζί αλλά και πολλά περισσότερα.
Το γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα STRINGLESS ασχολείται με τον ήχο που παράγει το ανθρώπινο σώμα, κατά κύριο λόγο η φωνή, αντικαθιστώντας όλα τα μουσικά όργανα.
Η πολυφωνία είναι το ζητούμενο, σε τραγούδια που είναι ήδη έτσι δοσμένα, αλλά και σε απρόβλεπτα κομμάτια, έτσι  ενορχηστρωμένα, ώστε να είναι ''κομμένα και ραμμένα'' στα μέτρα των στριγγλών!
Σημαντικές στιγμές στις εμφανίσεις του σχήματος υπήρξαν
•η σύμπραξη επί σκηνής με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη τον Ιούλιο του 2013,
•με το ροκ συγκρότημα ΜΠΛΕ τον Απρίλη του 2013
•στην Κρήτη, το καλοκαίρι του 2014 ως support band στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.
Τον Δεκέμβρη του 2013, ανέλαβαν τη μουσική επιμέλεια της θεατρικής παράστασης ''Φτυστός ο μακαρίτης'' σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σακατζή που ανέβηκε στο θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ (Θεσσαλονίκη), σε μουσική της  Βασιλική Αλεξίου και Έλσα Μουρατίδου.
Ως καλεσμένες του δήμου Αθηναίων,  στα πλαίσια των εκδηλώσεων  για την αλλαγή του χρόνου ''Η Αθήνα γιορτάζει'' , τραγούδησαν την παραμονή πρωτοχρονιάς, στις 31 Δεκεμβρίου 2013, στην πλατεία Συντάγματος και στη κεντρική σκηνή στο Θησείο, μαζί με την ορχήστρα του δήμου Αθηναίων και τους Βασίλη Λέκκα, Ελένη Πέτα, Γιώτα Νέγκα, Γεράσιμο Ανδρεάτο και Νίκο Πορτοκάλογλου.
Μια συναυλία που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω της κρατικής τηλεόρασης και την παρακολούθησε όλη η Ελλάδα


΄΄ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΠΩΣ … ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ’’ σημαίνει …
•Διάχυση του πολιτισμού που απλώνεται στις πλατείες, στις γειτονιές, στα θέατρα, στους ανοιχτούς χώρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, με έμφαση σε όλα τα είδη μουσικής, το χορό, το θέατρο, το θέατρο σκιών, την αφήγηση παραμυθιών και με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για όλες τις ημέρες χωρίς κανένα αντίτιμο!
•Καλλιτέχνες και Δημιουργοί που θα εκφραστούν, θα επικοινωνήσουν το έργο τους, θα ψυχαγωγήσουν και κυρίως ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ.
•Αφιερώματα στους Μάνο Χατζιδάκι, Νίκο Γκάτσο, Σταύρο Κουγιουμτζή, στους σπουδαίους Έλληνες συνθέτες και στον αδικοχαμένο γνωστό τραγουδιστή του Ποντιακού Ελληνισμού Θόδωρο Παυλίδη.
•Ντόπιες δυνάμεις και τοπικές πολιτιστικές συνέργειες, αλλά και ενεργοποίηση της εξωστρέφειας, της διαφορετικότητας, μέσα από διεθνείς συναντήσεις και ανταλλαγές με όχημα τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και εγγυητή την ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.


ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Το Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας Δήμου Παύλου Μελά, έχει χτιστεί σε εξαιρετική τοποθεσία, στην οδό Αγίου Δημητρίου και Κολοκοτρώνη, κοντά στην περιοχή Πλατανάκια και τους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου και Αγίου Κωνσταντίνου.
 Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πάνω από 750 θεατές και να διασφαλίσει άνετη στάθμευση για αυτοκίνητα και πούλμαν στο πάρκινγκ του θεάτρου.
Για τους επισκέπτες υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης και με την αστική συγκοινωνία, Γραμμή 38 του ΟΑΣΘ, στάση παλιός παιδικός σταθμός.
Πραγματικό κόσμημα για το πολιτιστικό τοπίο της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ανακαινίστηκε από τη Διοίκηση Δημήτρη Δεμουρτζίδη και επαναλειτούργησε, με την ευκαιρία της έναρξης των εκδηλώσεων ΄΄Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός΄΄ την Πέμπτη 1 και την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, με ένα διήμερο αφιέρωμα στο έντεχνο, λαϊκό τραγούδι αλλά και στην παράδοση.



Δείτε λεπτομέρεις για την ΑΡΓΑΤΕΙΑ  ΕΔΩ

Δείτε λεπτομέρειες για  STRINGLESS ΕΔΩ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!