Ερντογάν: Τέλος τα μπλουζάκια με τη λέξη «ήρωας» -Το T-shirt που οδηγεί σε σύλληψη


Ο Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι δεν θα επιτρέπεται πλέον σε κατηγορούμενους να εμφανίζονται σε δικαστήριο με μπλουζάκια στα οποία αναγράφεται η λέξη «ήρωας», ένα T-shirt που έγινε μήνυμα διαμαρτυρίας στην Τουρκία.

Τον προηγούμενο μήνα, ένας κατηγορούμενος για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος είχε εμφανιστεί με ένα τέτοιο μπλουζάκι στη δίκη του. Επειτα από αυτό, η τουρκική αστυνομία άρχισε να συλλαμβάνει όσους φορούσαν T-shirt με αυτή τη λέξη στα αγγλικά, καθώς η Αγκυρα ισχυρίστηκε ότι αποτελούσε ένδειξη υποστήριξης των εμπλεκομένων στο αποτυχημένο πραξικόπημα.
«Δεν θα παρουσιάζονται στις δίκες από δω και στο εξής με τα ρούχα που επιθυμούν», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια ομιλία στην ανατολική πόλη Μαλάτεια. Οι κατηγορούμενοι πραξικοπηματίες θα φορούν τυποποιημένες στολές, ενώ οι ύποπτοι τρομοκράτες σακάκια και παντελόνια, δήλωσε ο Ερντογάν. «Ετσι θα παρουσιάζονται στον κόσμο», συμπλήρωσε.
Σε προηγούμενες δηλώσεις του για το ζήτημα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε αναφέρει ότι οι κατηγορούμενοι πραξικοπηματίες θα πρέπει να φορούν στολές στις δίκες τους, όπως αυτές που φορούν οι κρατούμενοι στη φυλακή του Γκουαντάναμο.
Πηγή: ΑΠΕ/ Reuters

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!