Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Και τώρα οι δυο τους! -Μακουάλα vs Φαν Νίεκερκ στον συγκλονιστικό τελικό των 200 μ.


Η μονομαχία τους στα 400 μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Στίβου του Λονδίνου δεν έγινε ποτέ, για... ιατρικούς λόγους. Απόψε, όμως, θα βρεθούν αντιμέτωποι στον τελικό των 200 μ., σε έναν αγώνα που όλοι θέλουν να δουν.

Ο λόγος για τον ήδη παγκόσμιο πρωταθλητή στα 400 μ. Νοτιοαφρικανό Γουέιντ Φαν Νίεκερκ και τον Ισαάκ Μακουάλα από την Μποτσουάνα, ο οποίος αποκλείστηκε από την IAAF από τον τελικό των 400 μ. λόγω... γαστρεντερίτιδας.
Η υπόθεση με τον Μακουάλα ξεκίνησε τη Δευτέρα, όταν η IAAF δεν του επέτρεψε να λάβει μέρος στα προκριματικό των 200 μ., αλλά ούτε στον τελικό των 400 μ. την Τρίτη. Η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου επικαλέστηκε λόγους υγείας, καθώς ο Μακουάλα ήταν ανάμεσα στους αθλητές που αρρώστησαν μετά το ξέσπασμα γαστρεντερίτιδας σε ξενοδοχείο που φιλοξενεί αποστολές χωρών στη διοργάνωση.
Ο αθλητής επέμενε ότι ήταν σε θέση να αγωνιστεί και στις δύο περιπτώσεις. Δεν τον άφησαν όμως, με συνέπεια να χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει μία θέση στο βάθρο των 400 μ., κάτι που θεωρητικά θα κατάφερνε.
Τελικά, χθες, Τετάρτη, μετά τον σάλο που ξέσπασε, η IAAF του επέτρεψε να τρέξει... μόνος του τον «προκριματικό» των 200 μ., για να διεκδικήσει την είσοδό του στον ημιτελικό του αγωνίσματος. Υπό βροχή και χωρίς αντίπαλο, ο Μακουάλα τερμάτισε σε 20.20, επίδοση πολύ καλύτερη από το 20.53 που χρειαζόταν για να μπει στον ημιτελικό. Αμέσως μετά, έπεσε στο έδαφος και έκανε πουσάπς, στέλνοντας τα απαραίτητα... μηνύματα.
Περίπου δύο ώρες αργότερα, επέστρεψε στο ταρτάν, αυτή τη φορά με... παρέα. Στον ημιτελικό των 200 μ., ο Μακουάλα τερμάτισε δεύτερος στη σειρά του σε 20.14 και πέρασε στον τελικό του αγωνίσματος.
Λίγο μετά αγωνιζόταν ο Φαν Νίεκερκ. Ο Νοτιοαφρικανός έκανε κακή κούρσα και μετά βίας κατάφερε να περάσει τον τελικό βάσει χρόνου, καθώς τερμάτισε τρίτος στη σειρά του. Έτσι, απόψε στις 23:50 ώρα Ελλάδος θα δούμε τους δύο καλύτερους αθλητές για φέτος στον κόσμο να δίνουν τη δική τους μάχη για τον παγκόσμιο τίτλο.
Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάποιος από τους δύο θα κερδίσει, γιατί ο Γιανγκ από τις ΗΠΑ, ο Ρίτσαρντς από το Τρίνινταντ & Τομπάκο, αλλά και ο Τούρκος Γκουλίεφ έδειξαν τα δόντια τους στις ημιτελικές σειρές και έθεσαν υποψηφιότητα ακόμα και για την ψηλότερη θέση στο βάθρο.
Όπως και να 'χει, ο Μακουάλα με χρόνο 19.77 είναι ο ταχύτερος φέτος στον κόσμο, ενώ ο Φαν Νίεκερκ έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση, με 19.84. Κάτι που σημαίνει -και ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν το βράδυ στο Λονδίνο- ότι είναι πιθανό το χρυσό μετάλλιο να κριθεί σε χρόνο κάτω από τα 20 δευτερόλεπτα.     

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!