Επίσκεψη του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου στο Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών Δήμου Παύλου Μελά τη Δευτέρα 11/9/2017

- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –
Προαναγγελία επίσκεψης του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου στο Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών Δήμου Παύλου Μελά τη Δευτέρα 11/9/2017

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου συνοδευόμενος από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτη Κουρμούση, θα επισκεφθούν τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου μετά τις 15.00, το Δημαρχείο Παύλου Μελά, όπου θα τους υποδεχτεί ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και θα τους ξεναγήσει στο Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) Δήμου Παύλου Μελά.
Το ΚΕΥΔ Δήμου Παύλου Μελά αποτελεί μια περιφερειακή υπηρεσία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), το ένα από τα τρία ΚΕΥΔ που λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη (τα άλλα δύο στους Δήμους Θεσσαλονίκης και Κορδελιού – Ευόσμου).
Με στόχο την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πολίτες, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, λόγω της οικονομικής κατάστασης,
φιλοξενείται από τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Παύλου Μελά, Καραολή και Δημητρίου 1 (3ος όροφος) και στη συνέχεια  θα μεταστεγαστεί σε νέο χώρο που θα παραχωρήσει ο Δήμος.
Η εξυπηρέτηση γίνεται κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης και μετά από επικοινωνία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.) στο τηλέφωνο 213.212.57.30.
Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ) θα λειτουργήσουν στους παρακάτω 30 Δήμους: Αθηναίων, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Περιστερίου, Γλυφάδας, Καλλιθέας, Αχαρνών, Φυλής, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Κορδελιού - Ευόσμου, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Βέροιας, Σερρών, Κοζάνης, Ιωαννιτών, Λάρισας, Βόλου, Χαλκιδέων, Πατρέων, Αγρινίου, Κορινθίων, Καλαμάτας, Ρόδου, Ηρακλείου και Χανίων.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για δομή που εγκαινιάσθηκε τον περασμένο Μάρτιο από τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, στο πλαίσιο της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.
Σε ποιους απευθύνονται
Απευθύνονται σε μισθωτούς δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, μικροέμπορους, μικροεπιχειρηματίες, αγρότες και εργάτες, σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (προβλήματα υγείας, ΑΜΕΑ οικονομικά αδύναμους), ανέργους.
Η αποστολή των Κ.Ε.Υ.Δ.
Παρέχουν «συμβουλευτικές υπηρεσίες (οικονομικής και νομικής φύσεως) και ενημέρωση των πολιτών για θέματα διαχείρισης οφειλών εξυπηρετούμενων ή μη ιδιωτικών δανείων».
Ενημερώνουν τους δανειολήπτες ως προς τα δικαιώματά τους σε σχέση με τις οφειλές τους προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, εξυπηρετούμενων ή μη ιδιωτικών δανείων.
Μεσολαβούν, κατόπιν αιτήσεων των δανειοληπτών, και συνδιαλέγονται με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία ρύθμισης των οφειλών.
Παρέχουν εξειδικευμένη συμβουλευτική στους οφειλέτες που υπάγονται στον Κώδικα Δεοντολογίας για την Εξωδικαστική Επίλυση Διαφοράς.
Συμβάλλουν στην έγκαιρη παρέμβαση για άτομα ευάλωτα στην υπερχρέωση λόγω οικονομικών παραγόντων, όσο και για άτομα που αντιμετωπίζουν ξαφνικές δυσχέρειες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (Ε.Γ.Δ.Ι.Χ.) και τη λειτουργία των Κέντρων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (Κ.Ε.Υ.Δ.), στο  http://www.keyd.gov.gr/  




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!