Καλαμαριά: Εγκαινιάζεται την Παρασκευή το Πεδίο Δράσης Κόδρα 2017

                                                       Καλαμαριά    20 – 09-  2017       

                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Εγκαινιάζεται την Παρασκευή το Πεδίο Δράσης Κόδρα 2017

Η μεγάλη εικαστική γιορτή του Δήμου Καλαμαριάς, το Πεδίο Δράσης Κόδρα 2017  με τίτλο «ΑΝΑΔΡΟΜΗ» ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 στις 9 το βράδυ, στους Κοιτώνες ,  μέσα στο πρώην στρατόπεδο  Μακεδονομάχου Κόδρα. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης.

Το  φετινό Πεδίο Δράσης Κόδρα  που συμπληρώνει 17 χρόνια ζωής, αποτελεί μια αναδρομή  στην πορεία του φεστιβάλ.  Η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει παρουσίαση  έργων  επιλεγμένων καλλιτεχνών , οι οποίοι  στήριξαν με τα έργα και τις ιδέες τους τον θεσμό, από τη γέννησή του μέχρι σήμερα. Συμμετέχουν συνολικά τριάντα καλλιτέχνες  οι οποίοι  θα  παρουσιάσουν  έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, installations και video-art που στόχο έχουν να αναδείξουν την εικαστική τους εξέλιξη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, το Πεδίο δράσης Κόδρα, που αποτελεί  μία από τις σημαντικότερες  εκθέσεις σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα, συνυφασμένη απόλυτα με την εικαστική ζωή της Θεσσαλονίκηςδιοργανώνεται από το 2001, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Παρά θιν’ αλός» του Δήμου Καλαμαριάς . Από τα πρώτα του βήματα και σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής του, ήταν προσανατολισμένο  στην ανάδειξη των νέων δημιουργών, επιχειρώντας  να προσεγγίσει την σύγχρονη εικαστική παραγωγή με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, performance, φωτογραφίας, video-art,  νέων τεχνολογιών και τέχνης στο διαδίκτυο. Η φετινή όμως διοργάνωση, ρίχνει μία ματιά στην ιστορία  του, επαναπροσδιορίζει την σημασία του στα εικαστικά δρώμενα της χώρας και ανασυντάσσει τις δυνάμεις του για το μέλλον.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κλεομένης Κωστόπουλος
Συντονισμός επιμέλειας: Ρένα Πιτσάκη
Με την στήριξη της Ανωτάτης Σχολής Καλών τεχνών







Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!