Μέρισμα φέτος, ίσως μέτρα το 2018

Παράθυρο για νέα μέτρα το 2018 άφησε κυβερνητικός αξιωματούχος στην περίπτωση που η χώρα αποκλίνει από τους δημοσιονομικούς στόχους, καθώς αυτό θα δώσει δικαίωμα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να ζητήσει μαζί με τις περικοπές στις συντάξεις και νέα μείωση στο αφορολόγητο ποσό.

Ο ίδιος αξιωματούχος ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος όσον αφορά τη στάση του ΔΝΤ σε σχέση με την τρίτη αξιολόγηση, θεωρώντας ότι τα μεγάλα αγκάθια είναι η αναθεώρηση της επιδοματικής πολιτικής και ιδιαίτερα τα επιδόματα για τα τέκνα, για τα οποία το Ταμείο έχει ζητήσει αλλαγή του συστήματος καταβολής τους.

Ανησυχία υπάρχει και για τις τράπεζες, από τη στιγμή που το ΔΝΤ επιμένει στο θέμα της επισκόπησης ποιότητας των περιουσιακών τους στοιχείων (AQR), ωστόσο όπως είπε ο αξιωματούχος, το όλο θέμα εμπίπτει στη δικαιοδοσία της Ευρωπαϊκής Κεντρική Τράπεζας.

Αναφορικά με την τρίτη αξιολόγηση, τόνισε ότι στόχος είναι να κλείσει πολύ γρήγορα, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα και τις αποφάσεις για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι θα υπάρξει υπέρβαση φέτος στο πλεόνασμα και προανήγγειλε τη διανομή μερίσματος. Ωστόσο δεν θα αφορά συνταξιούχους, αλλά στοχευμένες δράσεις.

Επίσης, όπως είπε μέσα στο επόμενο εξάμηνο θα γίνει νέα δοκιμαστική έξοδος στις αγορές, ενώ μαζί με τον νέο προϋπολογισμό, που θα κατατεθεί τον Νοέμβριο στη Βουλή και θα συζητηθεί με τους δανειστές, θα επανεξεταστεί όλο το σύστημα φοροεισπράξεων για τους ελεύθερους επαγγελματίες, το οποίο δίνει κίνητρο για φοροδιαφυγή.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!