Δήμος Παύλου Μελά: Ξεκινά την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 η αποξήλωση – απομάκρυνση των επικίνδυνων αμιαντούχων αποβλήτων εργοστασίου Χίτζου

Μετά από τρία χρόνια συντονισμένων ενεργειών της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Παύλου Μελά, το πρωί της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου, ξεκινούν οι εργασίες αποξήλωσης και απομάκρυνσης ογδόντα τόνων επικίνδυνων αμιαντούχων υλικών από το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο σωληνουργίας ΧΙΤΖΟΥ, δίπλα σε σχολικό συγκρότημα (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο)700 και πλέον μαθητών στην περιοχή Καρατάσιου.
Οι εργασίες θα γίνουν από την Polyeco Α.Ε. που είναι αδειοδοτημένη και πιστοποιημένη κάθετη μονάδα διαχείρισης και αξιοποίησης αποβλήτων.
Στο χώρο θα παραβρίσκονται επιστήμονες του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» - Πλίνιος Ανεξάρτητοι Σύμβουλοι Περιβάλλοντος που θα επιβλέπουν τις εργασίες και στο τέλος θα εκδώσουν το πιστοποιητικό καθαρότητας του χώρου.
Ένα ακόμη χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα στο Δήμο Παύλου Μελά λύνεται οριστικά, ανακουφίζοντας τη μαθητική κοινότητα και τους κατοίκους της περιοχής Ανθοκήπων –Καρατάσιου, καθώς οι πιέσεις που ασκήθηκαν στο αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, στο Πράσινο Ταμείο, στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Σημαντικός ο ρόλος της σχολικής κοινότητας και του Τοπικού Περιβαλλοντικού Δικτύου ''Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία-Ενεργός Πολίτης στο Δήμο Παύλου Μελά'', που τα τελευταία τρία χρόνια ανέδειξαν το πρόβλημα.
Για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών με απόφαση του Δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, αναστέλλονται τα μαθήματα την Παρασκευή 22 και τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017, στις παρακάτω σχολικές μονάδες της Πολίχνης
4ο και 13ο Νηπιαγωγείο
4ο Δημοτικό 
2ο Γυμνάσιο 
2ου ΓΕΛ  





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!