Ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου 2017 η αποξήλωση των επικίνδυνων αμιαντούχων αποβλήτων εργοστασίου Χίτζου – Κλειστά τα σχολεία για λόγους ασφαλείας


Ξεκίνησαν από τις 8.30 π.μ. της Παρασκευής 22 Σεπτεμβρίου 2017, οι εργασίες αποξήλωσης και απομάκρυνσης ογδόντα τόνων επικίνδυνων αμιαντούχων υλικών από το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο σωληνουργίας ΧΙΤΖΟΥ δίπλα σε σχολικό συγκρότημα (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) 700 και πλέον μαθητών της περιοχής Καρατάσιου, παρουσία του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη.
Ο φορέας υλοποίησης των εργασιών είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης   και το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το Πράσινο Ταμείο.
Οι εργασίες πραγματοποιούνται από την Polyeco Α.Ε., αδειοδοτημένη και πιστοποιημένη κάθετη μονάδα διαχείρισης και αξιοποίησης αποβλήτων, η οποία έχει αναλάβει αυτές τις ημέρες μαζί με άλλες δύο εταιρίες, το τιτάνιο επιχειρησιακό σχέδιο «διάσωσης» των ακτών του Σαρωνικού από τις κηλίδες πετρελαίου και την πίσσα που πλημμύρισε την αθηναϊκή Ριβιέρα και τη μετέτρεψε σε «Μαύρη Θάλασσα».
Από την πρώτη στιγμή έναρξης των εργασιών πραγματοποιούνται δειγματοληψίες αέρα για τη μέτρηση ινών αμιάντου από εξειδικευμένο προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» - Πλίνιος Ανεξάρτητοι Σύμβουλοι Περιβάλλοντος με επικεφαλής τον Αναστάσιο Τραυλό, ενώ μετρήσεις αιωρούμενων σωματιδίων γίνονται στο χώρο εργασιών και κυρίως στο προαύλιο του σχολείου, από τον Δρ. Χημικό Μηχανικό Δημήτρη Κουτσονικόλα, Επιστημονικό Συνεργάτη του Δήμου Παύλου Μελά.
Να σημειωθεί ότι στο τέλος των εργασιών θα εκδοθεί από το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» - Πλίνιος
πιστοποιητικό καθαρότητας του χώρου.





Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!