Δήμος Παύλου Μελά: «Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι»: Παράσταση Καραγκιόζη από την Ομάδα Σκιάς Όναρ στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου σήμερα Τετάρτη 6/9 με είσοδο ελεύθερη


- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -
«Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι»: Παράσταση Καραγκιόζη από την Ομάδα Σκιάς Όναρ στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου σήμερα Τετάρτη 6/9 με είσοδο ελεύθερη

Η Ομάδα Παραστατικής και Εικαστικής Δημιουργικότητας «ΣΚΙΑΣ ΟΝΑΡ» και ο Δημήτρης Καρόγλου, παρουσιάζουν τον Μέγα Αλέξανδρο και το καταραμένο φίδι, την πιο γνωστή από τις παραδοσιακές παραστάσεις του ελληνικού θεάτρου σκιών, σήμερα Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 20.00, στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου.
Αφιερωμένη στη μαγική τέχνη του Θεάτρου Σκιών και στο λαϊκό ήρωα Καραγκιόζη, είναι η δεύτερη θεματική ενότητα των εκδηλώσεων «Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός» που σχεδίασε και παρουσιάζει το ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ του ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ.
Μετά τη Νικόπολη τη Δευτέρα 4/9, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ, άλλες 4 παραστάσεις σε αντίστοιχους ανοιχτούς χώρους Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, και συγκεκριμένα:
•Τετάρτη 6/9, πρώην Στρατόπεδο Καρατάσιου
•Δευτέρα 11/9,  Πλατεία Συνταγματάρχη Κατσιά, (εργατικές κατοικίες), Ευκαρπία
•Τρίτη 12/9, Πάρκο Σόλωνος, (Βοτανικός κήπος), Άνω Ηλιούπολη
•Τετάρτη 13/9, Πλατεία Μετεώρων, Πολίχνη
Ώρα παραστάσεων: 20.00

Ο Μέγας Αλέξανδρος και το καταραμένο φίδι
Στο σταυροδρόμι που βρίσκεται έξω από τη πόλη εμφανίστηκε ένα τεράστιο φίδι που έχει ερημώσει τον τόπο. Μη μπορώντας να το αντιμετωπίσει με κανέναν τρόπο ο Πασάς στέλνει τον Χατζηαβάτη να τελαλήσει για να βρει κάποιον ήρωα ο οποίος θα το σκοτώσει. Ως έπαθλο προσφέρει το μισό του βασίλειο και το χέρι της κόρης του σε γάμο. Το έπαθλο προσελκύει πολλούς υποψήφιους γαμπρούς αλλά το φίδι δεν είναι τόσο εύκολος αντίπαλος
Η πιο γνωστή από τις παραδοσιακές παραστάσεις του Ελληνικού θεάτρου σκιών σε ιδιαίτερη απόδοση της Σκιάς Όναρ για τους μικρούς μας φίλους.

Η Ομάδα «ΣΚΙΑΣ ΟΝΑΡ» συστήνεται …
Η Σκιάς Όναρ και ο Δημήτρης Καρόγλου παρουσιάζουν παραστάσεις παραδοσιακού Καραγκιόζη με ποικίλα, χαρούμενα και διδακτικά θέματα.
Η Ομάδα Παραστατικής και Εικαστικής δημιουργικότητας “Σκιάς Όναρ”, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι ένα σύνολο ανθρώπων που δραστηριοποιούνται καλλιτεχνικά από το 2010 στο χώρο της παιδικής σκηνής.
Σε όλη της την πορεία έχει δώσει, στην κυριολεξία, εκατοντάδες παραστάσεις, σε συνεργασία με φυσικά και νομικά πρόσωπα που έχουν την πρόθεση και το στόχο να προάγουν τον ελληνικό πολιτισμό - παράδοση (σε Φεστιβάλ, εκδηλώσεις Δήμων και Συλλόγων, Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία/Δημοτικά και από το Σεπτέμβριο του 2014 παρουσιάζουμε τακτικά παραστάσεις μας στη Χ.Α.Ν.Θ. )
Ενδεικτικά μεταξύ άλλων αναφέρονται: σειρά παραστάσεων σε συνεργασία με την διεύθυνση παιδικών βιβλιοθηκών του δήμου Θεσσαλονίκης, παράσταση στο κέντρο μεταναστών Θεσσαλονίκης, συνεργασία με την I.W.O.G. (International Women Organization of Greece) στην παρουσίαση παράστασης Καραγκιόζη, παρουσίαση παράστασης παραδοσιακού θεάτρου σκιών στα  πλαίσια του αντιρατσιστικού φεστιβάλ στο στρατόπεδο του Παύλου Μελά κ.α. και από τον Νοέμβριο του  2015 συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Οι παραστάσεις είναι:
•Παραδοσιακές με τον Καραγκιόζη
•Με ειδικά θέματα, που κινητοποιούν το ενδιαφέρον και την περιέργεια των παιδιών και δίνουν χρήσιμες γνώσεις, έχοντας πάντα τον Καραγκιόζη ως εκπαιδευτικό εργαλείο για την εισαγωγή των εννοιών-κλειδιών ενός θέματος
«Στη Σκιάς Όναρ πιστεύουμε πως η ανασύνθεση και η επανέκφραση της αφήγησης της παράδοσής μας είναι στενά συνδεδεμένη με τη διατήρηση και ανανέωση της ιδιαίτερης κουλτούρας μας. Γι’ αυτό το λόγο προσπαθούμε να συμβάλλουμε στην προώθηση, την προβολή και ανάπτυξη του παραδοσιακού ελληνικού θεάτρου σκιών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό», αναφέρει ο Δημήτρης Καρόγλου.

Ευχαριστίες προς ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ που ενισχύουν την προβολή των εκδηλώσεων
Ο Δήμος Παύλου Μελά  θέλει να εκφράσει τις ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ του προς τα παρακάτω Μέσα Ενημέρωσης και όλους όσους προβάλλουν τις εκδηλώσεις και συμβάλλουν στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών  και στην προσέλκυση ευρείας κλίμακας κοινού.
ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 94,5 – THESSNEWSΕΡΤ3 – TV 100 – THESTIVAL
VORIA – 95,8FM – 102 FMFM 100 – KARFITSA CITYPORTALPARALLAXI
ΑΘΗΝΑΙΚΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ SELEOKULTUROSUPA LAVART DAILYTHESS THESSTIPS – NEWSFISH  – METROSPORT
ΒΕΡΓΙΝΑ TV – ART & LIFE – ORATHESSALONIKI – THINKFREE OPINION MAGAZINE – ATTICANEWS – TYPOSTHES – AVATONPRESS – PMNEWS – BHMA PRESS –
PAOK24  – ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – EK MAGAZINO – ΡΑΔΙΟ ΑΚΡΙΤΕΣ 102,3

ΧΟΡΗΓΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΄΄ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΠΩΣ … ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ΄΄
• ΒΑΣΙΛΗΣ, Ζαχαροπλαστεία στη Νικόπολη και στην Πολίχνη
(Εθνικής Αντίστασης & Παιδικής Χαράς, Μαυρομιχάλη 118, Μαυρομιχάλη & Αρκαδίου)
• ΦΙΛΑΚΗΣ, Κρεοπωλείο
(Αγνώστου Στρατιώτη 66, Πολίχνη)
•ΝΤΟΝΤΗΣ, Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης στη Σταυρούπολη
(Λαγκαδά 188 & Λαμπράκη 1, Τσαλδάρη 12)
•ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ, Φροντιστήριο Δυτικής Θεσσαλονίκης
(Λαγκαδά 293, Στροφή Καρατάσιου, Σταυρούπολη)
•ΜΑΥΡΟΜΟΥΣΤΑΚΗΣ, Μουσικός Οίκος
(Καστριτσίου 4, Θεσσαλονίκη)
•ΧΟΥΤΟΣ, catering
(Σμύρνης & Νερομύλων, Στροφή Φιλύρου)
•ΗΛΙΑΔΗΣ, Βιβλιοδεσίες – Εκτυπώσεις – Εκδόσεις
(Μεσολογγίου 21 – 23 Τριανδρία, Δημ. Γούναρη 63 Θεσσαλονίκη)
Digital Wave, Ψηφιακές Εκτυπώσεις
(Αγίου Δημητρίου 38, Θεσσαλονίκη)
Raffaele, Pizza & Pasta
(Μαυρομιχάλη 92, Πολίχνη)
•Σερραϊκό στέκι, Αναψυκτήριο – Μπουγατσοπωλείο
(Ευκαρπία)
•σουβλΑκης, ψητοπωλείο
(Ευκαρπία)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ
Κέντρο Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ, Λαγκαδά 221, ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ
2313 302-835, 936,  833

Url: www.pavlosmelas.gr, e-mail: grpol@pavlosmelas.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!