Athens Flying Week: Όσα συνέβησαν την πρώτη ημέρα του εντυπωσιακού air-show


Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Η μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ελλάδας, η Athens Flying Week Tanagra International Air Show 2017, διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο 16 & 17/09, στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας!

Το zougla.gr θα μεταδώσει και την Κυριακή ζωντανά το εντυπωσιακό σόου, στο οποίο θα συμμετέχει η φημισμένη αεροπορική ακροβατική ομάδα Red Αrrows.

Δείτε όσα συνέβησαν την πρώτη ημέρα του εντυπωσιακού air-show









































Πλούσια σε συμμετοχές και θέαμα η 6η Athens Flying Week φιλοξενεί πτητικά σχήματα 9 χωρών της Ευρώπης και της Αμερικής!

Θα είναι μαζί μας:
Oι θρυλικοί Red Arrows της Royal Air Force με τα Bae Systems Hawk T1.



Η Πολωνική Πολεμική Αεροπορία που συμμετέχει πολλαπλά με τη MIG-29 Demo Team, το νέο τους F-16 TIGER POLISH DEMO TEAM και τους BIALO- Iskry Team.



Παρούσα, θα είναι η Βελγική Πολεμική Αεροπορία με το F-16 SOLO Display Team.

Ο παγκόσμιος Πρωταθλητής Johan Gustafsson με το ανεμοπλάνο του, που θα έλθει από τη Σουηδία για να μας συναρπάσει με το αεροπορικό του υπερθέαμα ζωγραφίζοντας το νυχτερινό ουρανό της Τανάγρας με πυροτεχνήματα, μουσική και ακροβασία.

Από την Ιταλία ο ακροβάτης SILVER CHICKEN και ο ιδιαίτερα δημοφιλής στη νεολαία επίσης παγκόσμιος πρωταθλητής Luca Bertosio που φέτος θα παρουσιάσει και τη νυχτερινή του performance.

H πανέμορφη, αγαπημένη των media " WINGWALKER" Danielle Hughes θα μας μαγέψει με τις χορευτικές της φιγούρες στα φτερά του εν πτήσει Boeing Stearman.



Από την Ελβετία θα είναι μαζί μας οι SCHAERER & PARTNER RED BULL και ο HORATIO LLORENS RED BULL με paragliding.

Aπό την Ολλανδία οι Dutch Rush Aerobatics.

Οι Hellenic Skydivers αλλά και οι Skydive Attica θα μας μυήσουν στον κόσμο της ελεύθερης πτώσης.

Φυσικά, στην κορυφαία θέση, θα ευρίσκονται οι ομάδες της καρδιάς μας, με το ''ZEUS'' F-16 DEMO TEAM καθώς και το Τ-6 A "DAEDALUS" DEMO TEAM της Πολεμικής μας αεροπορίας, μαζί και με άλλα αεροσκάφη.



Μεγάλη έκπληξη φέτος, ο μικτός σχηματισμός ενός MIRAGE 2000 και ενός F-16 σε χαμηλή διέλευση-ταχεία άνοδο και εικονική αερομαχία σε χαμηλό ύψος σε απόσταση αναπνοής από τους θεατές αλλά και Πυροσβεστικά Αεροσκάφη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, σε επιδείξεις αεροπυρόσβεσης.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή θα είναι η Εικονική προσβολή -χαμηλή διέλευση- ταχεία άνοδος ζεύγους αεροσκαφών PHANTOM ( F-4 E).

Η στατική έκθεση, μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία της σε μικρούς και μεγάλους που έζησαν τη μοναδική εμπειρία επίσκεψης στο εσωτερικό θρυλικών τύπων αεροσκαφών εμπλουτίστηκε τόσο με εθνικές όσο και με διεθνείς συμμετοχές. Φέτος το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά από τις ΗΠΑ τα F-16 ΤΗΣ USAFE καθώς και το learjet C-21 και ΤΟ TORNADO ECR της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Σημαντική η παρουσία και ενός MIG-29 της Πολωνικής Πολεμικής Αεροπορίας.



Εντυπωσιακές συμμετοχές στη στατική έκθεση αυτές της Πολεμικής μας Αεροπορίας με τα ιστορικά της αεροσκάφη, του Πολεμικού μας Ναυτικού με το AEGEAN HAWK (S-70), και του Ελληνικού Στρατού Ξηράς με ελικόπτερα APACHE ( AH-64D), HUEY (UH-1H), CHINOOK ( CH-47D) και NH-90.






Παρόντα θα είναι επίσης, όπως πάντα, εναέρια μέσα του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και των Σωμάτων ασφαλείας σε δυναμικές επιδείξεις της αποστολής τους και Medevac, με ταχείες καταρριχήσεις.

Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιούνται επιδείξεις αερομοντελιστών με κορυφαίο τον Έλληνα expert του είδους Γιώργο Παπαγιάννη σε μία εντυπωσιακή επίδειξη.


Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!