Οι δήμοι αντιδρούν ξανά στη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων στην ΤτΕ: Θα μας βρουν απέναντί τους

Νέες αντιδράσεις των δήμων προκαλεί έγγραφο για τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδας.

«Τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων ανήκουν στους πολίτες των τοπικών μας κοινωνιών, δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, με αφορμή σχετικό έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τη «Μεταφορά διαθεσίμων των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις ομάδες Λογαριασμών Νο 250-Κοινού Κεφαλαίου του Ν. 2469/97 και του Νο 260-Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος».

Η ΚΕΔΕ συγκαλείται εκτάκτως την Τετάρτη (20/9) για αυτόν τον λόγο, προκειμένου να απαντήσει στην ενεργοποίηση «εκ νέου της απαράδεκτης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015, με την οποία η κεντρική κυβέρνηση υποχρέωνε τους δήμους να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος», όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Τότε, με απόφαση του ΔΣ και των εκτάκτων Γενικών Συνελεύσεων, η ΚΕΔΕ είχε καλέσει τους δημάρχους να μην καταθέσουν τα χρήματα των δήμων τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. «Οπως το 2015, έτσι και τώρα, θα μας βρουν απέναντι», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Πηγή: ΑΠΕ


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!