Πρωθυπουργός Καταλονίας: Η Ισπανία κατάργησε ντε φάκτο την αυτονομία μας

Ο πρωθυπουργός της τοπικής κυβέρνησης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζεμόντ κατηγόρησε την κυβέρνηση της Ισπανίας ότι «κατάργησε ντε φάκτο» την αυτονομία της επαρχίας και ότι «έχει επιβάλει ντε φάκτο ένα κράτος εξαίρεσης»
Απηύθυνε μάλιστα κάλεσμα στους Καταλανούς να απαντήσουν με «σθένος και ηρεμία» προσερχόμενοι να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία την 1η Οκτωβρίου, το οποίο όμως, σύμφωνα με το συνταγματικό δικαστήριο της Ισπανίας, είναι παράνομο.

Ο κ. Πουτζεμόντ εμφανίσθηκε στην γοτθική αίθουσα του Μεγάρου της Τζενεραλιτάτ πλαισιωμένος από τους υπουργούς του προκειμένου να αναγνώσει στους δημοσιογράφους και τους Καταλανούς την ανακοίνωση της κυβέρνησής του για την αντίδρασή της απέναντι στην κράτηση 14 λειτουργών, μεταξύ αυτών και υψηλόβαθμων στελεχών της κυβέρνησης, μετά την επιχείρηση της ισπανικής εθνοφυλακής το πρωί.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!