Θεσσαλονίκη: Αντιδράσεις μετά την ακύρωση αποφάσεων του Δήμου για τη Νέα Παραλία


«Διαφωνούμε με το σκεπτικό των αποφάσεων, το οποίο δεν εστιάζει στην ουσία, αλλά στη διαδικασία και θα προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα» αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με την ακύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου για τον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και τη Νέα Παραλία.

Στην ανακοίνωση της διοίκησης υπογραμμίζεται ακόμη πως «προκαλεί ερωτηματικά η βιασύνη με την οποία ορισμένοι άρχισαν να επιχαίρουν για δύο αποφάσεις που βάζουν προσκόμματα στην επίλυση δύο ζητημάτων ουσίας, που δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες, στους επιχειρηματίες και εν γένει στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης».
Για το ίδιο θέμα, ακύρωσης αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και στη Νέα Παραλία, ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, με ανάρτηση του ασκεί έντονη κριτική στη διοίκηση Μπουτάρη. Χαρακτηριστικά κάνει λόγο για "προχειρότητα, ανικανότητα και θεσμικά ατοπήματα".
«Για τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να επιδιώκεται η ευρύτερη δυνατή συναίνεση. Πρέπει να λαμβάνονται με διαφάνεια και με σεβασμό στον νόμο. Χωρίς εμμονές, καπρίτσια, φεουδαρχική αντίληψη και επικοινωνιακές φούσκες. Ουδείς έχει το δικαίωμα να εκθέτει το δήμο», αναφέρει ο κ. Αβραμόπουλος.
Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, πρώην αντιδήμαρχος, επίσης σε ανάρτηση του αναφέρει: «Αλλη μία επιβεβαίωση της πλήρους προχειρότητας και ανεπάρκειας».

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!