Κυρ. Μητσοτάκης: Να δημιουργηθεί στη Β. Ελλάδα ένας πόλος υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας

Το όραμά του να δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα ένας πόλος υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας παγκόσμια ανταγωνιστικός, ανέπτυξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στην Τεχνόπολη, όπου είχε συνάντηση με στελέχη επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην καινοτομία.

«Εμείς έχουμε και το σχέδιο και τη βούληση να μπορέσουμε να σας δώσουμε τις ευκαιρίες να κάνετε πράξη τα επιχειρηματικά σας όνειρα, να εκπαιδεύσουμε μια νέα γενιά νέων παιδιών στην έννοια της επιχειρηματικότητας, στην έννοια της ανάληψης επιχειρηματικού ρίσκου» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε ωστόσο ότι «η ανάληψη επιχειρηματικού ρίσκου πρέπει να συνοδεύεται και από την προσδοκία της ανάλογης επιβράβευσης και όταν αυτή η αναλογία ρίσκου και επιβράβευσης δεν είναι ευθυγραμμισμένη, τότε δεν υπάρχει στην πραγματικότητα ουσιαστική και υγιής».

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ν.Δ. χρειάζεται ένα συνολικό νομοθετικό πλαίσιο για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, στροφή στα ερευνητικά προγράμματα στα ΑΕΙ και στην εφαρμοσμένη έρευνα, καθώς και φορολογικά κίνητρα.

Για τα ΑΕΙ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τάχθηκε εκ νέου υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα και όχι απλώς μη κρατικών μη κερδοσκοπικών, μέσω της αλλαγής του άρθρου 16.

Τόνισε την ανάγκη να υπάρξει «δημιουργική άμιλλα» ανάμεσα στα ιδιωτικά και στα δημόσια πανεπιστήμια, τα οποία, όπως είπε, πρέπει να αποκτήσουν μεγαλύτερη ευελιξία, μεγαλύτερη αυτονομία και περισσότερη σύνδεση με την αγορά.

«Χρειάζεται ισορροπία μεταξύ δικαιωμάτων και υποχρεώσεων για όλους στα ΑΕΙ και για τους φοιτητές και για τους καθηγητές» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε: «Το κράτος παρέχει από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου, τη δυνατότητα σε κάθε Ελληνόπουλο να σπουδάσει δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι και ο φοιτητής έχει ορισμένες υποχρεώσεις, να τελειώνει π.χ. εντός εύλογου χρονικού διαστήματος τις σπουδές του».

Για τη σημερινή κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια ανέφερε πως «έχουμε μια τυραννία της μετριότητας, που βολεύεται πάρα πολύ από το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση». Σημείωσε τέλος πως η Νέα Δημοκρατία είναι απέναντι σε όλα αυτά και πως ο στόχος της είναι «η απελευθέρωση των δημιουργικών δυνάμεων των πανεπιστημίων».

Πηγή: ΑΜΠΕ

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!