Μεγάλη φωτιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Εκκενώθηκε ξενοδοχείο στις Σέρρες

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, σε μικρή απόσταση από τα πρώτα σπίτια του οικισμού Μόλα Καλύβα.

Στο σημείο πνέει ισχυρός άνεμος, που σπρώχνει τη φωτιά προς τον οικισμό και δυσκολεύει το έργο της κατάσβεσης.

Ο Δήμος Κασσάνδρας έχει ήδη αρχίσει να καταρτίζει τα απαραίτητα έγγραφα ώστε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να διαταχθεί η εκκένωση της Μόλας Καλύβας.

Η Πυροσβεστική υποστηρίζει πάντως ότι αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται άμεσα κατοικίες κι ότι η φωτιά μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση.

Η φωτιά μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση και η πυροσβεστική υποστηρίζει ότι δεν απειλούνται σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 22 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο.

Έχουν επίσης κινητοποιηθεί τέσσερα εναέρια μέσα, τρία αεροπλάνα Καντανέρ κι ένα ελικόπτερο.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι, που δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Κασσάνδρας, Θωμά Κοντό, η πύρινη λαίλαπα έχει κάψει αυλές σπιτιών στον οικισμό Μόλα Καλύβα.

«Η φωτιά είναι μεγάλη. Έχουμε αυτή τη στιγμή τέσσερα εναέρια μέσα εκτός απ΄τις επίγειες δυνάμεις» είπε λίγο πριν τις 4 στο halkidikinews.gr o διοικητής της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής Μανώλης Τσολάκης.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης, μιλώντας στο halkidikifocus είπε ότι η Περιφέρεια έστειλε 15 χωματουργικά μηχανήματα τα οποία - μαζί με αυτά του Δήμου Κασσάνδρας - προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Φωτιά στις Σέρρες

Την ίδια ώρα μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Σιντική των Σερρών, κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, εκκενώθηκε προληπτικά μία ξενοδοχειακή μονάδα.

Στο σημείο επιχειρούν 16 άνδρες της πυροσβεστικής με 8 οχήματα, ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχαιρένουν την προσπάθεια των πυροσβεστών.

Μεγάλη φωτιά κοντά σε μοναστήρι της Κρήτης

Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Μονής Αγκαράθου στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι. Το ένα στο βουνό και το δεύτερο κοντά στο μοναστήρι.

Στο σημείο έσπευσε ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής και συγκεκριμένα εφτά οχήματα με 21 άνδρες καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Η πυροσβεστική έχει ήδη ζητήσει την συνδρομή του ελικοπτέρου προκειμένου να πραγματοποιήσει ρίψεις νερού ώστε να βοηθήσει στην επιχείρηση της κατάσβεσης.

Μεγάλη πυρκαγιά στη Θήβα

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Καναβάρι Θήβας.

Ο συναγερμός στην Πυροσβεστική σήμανε λίγο πριν από τις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής (22/09/2017) για φωτιά που εκδηλώθηκε σε αγροταδική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν 22 άνδρες της Πυροσβεστικής με 11 οχήματα, έξι άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο Canadair και δύο πετζετέλ.

Οι φλόγες δεν απειλούν μέχρι στιγμής κατοικίες.

Καίγεται για τρίτη ημέρα δάσος στην Κορινθία

Για τρίτη ημέρα συνεχίζεται η φωτιά σε αγροτοδασική έκταση, σε χαράδρα, στην περιοχή Κούτσι Νεμέας, στην Κορινθία.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το έργο της κατάσβεσης είναι δύσκολο λόγω του ότι η φωτιά, που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, εξελίσσεται σε δύσβατο σημείο.

Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, αποτελούμενες από 98 πυροσβέστες με 40 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα με 24 άτομα, ενώ το έργο τους συνδράμουν οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ, ο δήμαρχος Νεμέας, Κωνσταντίνος Καλαντζής, είπε ότι «σήμερα η κατάσταση είναι καλύτερη» και ζήτησε να «κηρυχθούν άμεσα και πάλι δασικές οι εκτάσεις που κάηκαν».

Όσον αφορά τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά, ο δήμαρχος είπε ότι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, «έχουν καεί καλλιεργήσιμες εκτάσεις με ελιές και αμπέλια», αλλά όπως πρόσθεσε, «δεν υπάρχει ακόμα σαφής εικόνα, για το μέγεθος της καταστροφής».

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Παρασκευή 22/9

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Δείτε στο χάρτη τις περιοχές που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!