Θ. Καράογλου: Το υπ. Παιδείας διαψεύδει τον Πρωθυπουργό


Θεσσαλονίκη, 28 Σεπτεμβρίου 2017



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ»

Ασυνεπής για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, καθώς η εξαγγελία που έκανε στις 14 Δεκεμβρίου του 2016 από τη Θεσσαλονίκη, για τη χορήγηση 30.000 σχολικών γευμάτων σε 151 σχολεία της ευρύτερης περιοχής της δυτικής πλευράς του νομού, αποδείχθηκε κενή περιεχομένου.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, το Υπουργείο Παιδείας διαψεύδει τον Πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 10783/22-08-2017 έγγραφο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Δυτικής Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα «σχολικά γεύματα» για το σχολικό έτος 2016-2017 υλοποιήθηκε σε 61 δημοτικά σχολεία της αρμοδιότητας της εν λόγω διεύθυνσης σε σύνολο 10.014 μαθητών.
Υπενθυμίζεται ότι η εξαγγελία του Πρωθυπουργού, η οποία έγινε στο περιθώριο σύσκεψης που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη, αφορούσε μαθητές των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Νεάπολης-Συκεών, Κορδελιού-Ευόσμου, Παύλου Μελά, Δέλτα, Βόλβης, Χαλκηδόνας και Λαγκαδά. Το πρόγραμμα επρόκειτο να ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2017, με το σχετικό κονδύλι να ανέρχεται σε 11,5 εκ. ευρώ, το οποίο μάλιστα είχε περιληφθεί στον προϋπολογισμό του 2017.
Κλείνοντας, μάλιστα, την απάντησή του, το Υπουργείο Παιδείας φροντίζει να αποποιηθεί των δικών του ευθυνών, καθιστώντας σαφές ότι αρμόδιο για την υλοποίηση του Προγράμματος είναι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Όπως δήλωσε σχετικά ο κ. Καράογλου: «Πρόκειται για άλλη μια αυταπάτη, άλλη μια υπόσχεση χωρίς αντίκρισμα, άλλη μια ασυνέπεια του Πρωθυπουργού. Στις 14 Δεκεμβρίου ο κ. Τσίπρας ήρθε στη Θεσσαλονίκη, έταξε και έφυγε. Πρέπει, λοιπόν, να κατανοήσει ότι οι Θεσσαλονικείς δεν θέλουν μόνο τον… χρόνο και τις… υποσχέσεις του, αλλά ουσιαστικές παρεμβάσεις και λύσεις στα προβλήματα που τους αφορούν. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν είναι μόνο ψεύτες και ασυνεπείς, είναι πλέον κοινωνικά και εθνικά επιζήμιοι. Τάζουν πιο γρήγορα από τη σκιά τους, μα αυτοδιαψεύδονται καθημερινά».

Επισυνάπτεται η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στην ερώτηση του κ. Καράογλου






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!