Εγκαίνια κέντρου "ΘΕΤΙΣ" του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας από την αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας κ. Θεανώ Φωτίου, και λειτουργία του



Θεσσαλονίκη: 14.9.2017   
                                  
                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                                                                                                    

Περισσότεροι από 30 μαθητές, δέχονται την βοήθεια του Κέντρου Υποστήριξης παιδιού, εφήβου και οικογένειας «ΘΕΤΙΣ», του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΚΜ), που βρίσκεται στην οδό Ωραιοκάστρου και Σουφά 2, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν από την αναπληρωτή υπουργό Εργασίας κ. Θεανώ Φωτίου.
Στο Κέντρο Υποστήριξης παιδιού, εφήβου και οικογένειας «ΘΕΤΙΣ», του Κέντρου
Στόχος του προγράμματος «ΘΕΤΙΣ», του ΚΚΠΚΜ είναι να ενδυναμωθεί η σωματική και η ψυχική τους υγεία και με τη βοήθεια ειδικών, να επεξεργαστούν με τον λιγότερο οδυνηρό τρόπο, τη βιωμένη και σκληρή πραγματικότητα που προκαλεί η κρίση.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων Κέντρου Υποστήριξης παιδιού, εφήβου και οικογένειας «ΘΕΤΙΣ», του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΚΜ), που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου 2017, από την αναπληρωτή υπουργό Εργασίας κ. Θεανώ Φωτίου, τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η πρόεδρος του ΚΚΠΚΜ κ. Συλβάνα Καρασαββίδου, η οποία στο χαιρετισμό της μεταξύ άλλων ανέφερε πως «γίνεται μια καινούργια αρχή και δημιουργείται το Κέντρο Υποστήριξης Παιδιού Εφήβου και Οικογένειας «Θέτις» (προστάτης της οικογένειας) ως παράρτημα του ΚΚΠΚΜ.
Ο σκοπός του Θέτις είναι η πρόληψη, αλλά και η άρση των εμποδίων για τα παιδιά τους εφήβους και τις οικογένειες τους, με στόχο τη δημιουργία ενός ασφαλούς «Εγώ».
Είναι ουσιαστικά η πρώτη δομή πρόληψης του ΚΚΠΚΜ. Στο Κέντρο «Θέτις» επαγγελματίες ειδικοί, ασκούμενοι, αλλά και εθελοντές από θέση συν-εργασίας και όχι άσκησης κοινωνικού ελέγχου, θα παρέχουν υπηρεσίες υποστήριξης, ενδυναμώνοντας τα παιδιά αλλά και τις οικογένειες τους, με ενισχυτική διδασκαλία, δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, συμμετοχή σε κατασκηνώσεις, κ.ά, αλλά και η σύνδεση των οικογενειών με άλλες υπηρεσίες και προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα στέγαση επανένταξη, ένα πολύ χρήσιμο πρόγραμμα το οποίο ελπίζουμε να συνεχιστεί.
Να τονίσω ακόμη πως δεν υποκαθιστούμε άλλες υπηρεσίες με τις οποίες θα πρέπει να συνεργαστούμε, όπως και δεν πρέπει να αποτελέσουμε γονεϊκό υποκατάστατο είτε των παιδιών είτε των οικογενειών, ακυρώνοντας τους, πράγμα που συμβαίνει συχνά όταν οι επαγγελματίες μαγεύονται από την εξουσία που αντλούν από τον επαγγελματικό τους ρόλο.
Απευθυνόμαστε κυρίως σε παιδία τυπικής ανάπτυξης. Τα παιδιά που θα φιλοξενηθούν είναι παιδιά της περιοχής που βιώνουν την κρίση, δυσκολεύονται και επιθυμούμε στη φάση αυτή της ζωής τους να τα υποστηρίξουμε».
Στο χαιρετισμό της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Θεανώ Φωτίου, «αυτό που κάνετε εδώ είναι ένα όνειρό μας, το οποίο θα υλοποιήσουμε μέσα στα Κέντρα Κοινότητας. Είναι ένα στοίχημα μας, όπου ο πολίτης θα πηγαίνει εκεί και θα μαθαίνει όλα τα δικαιώματά τους, και σε συνεργασία με τους δήμους, θα φιλοξενούνται όλες οι δομές οι οποίες θα παρέχουν πληροφορίες στον πολίτη και στόχος μας είναι μέσω του ΕΣΠΑ να ιδρύσουμε περίπου 150 Κέντρα Στήριξης Οικογένειας. Και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, είναι και πάλι μπροστά και το παράδειγμά σας θα το χρησιμοποιήσουμε, θα το δείξουμε παντού, ώστε να εμπνεύσουμε και άλλους φορείς σε όλη την Ελλάδα και θα πείσουμε τους εταίρους μας στην Ευρώπη να μας δώσουν περισσότερα χρήματα για να κάνουμε αυτά τα πράγματα γιατί τα έχει ανάγκη ο λαός μας. Θα τα κάνουμε, γιατί έχουμε αποδείξει πως ότι έχουμε βάλει στο μυαλό μας, το κάνουμε, γιατί εμπνεόμαστε από τον ίδιο μας το λαό και ανθρώπους σαν κι εσάς.
Πρέπει να πω, ότι το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας πάντοτε μας εκπλήσσει θετικά. Πρώτα με την δομή που έκανε και βοήθησε τα ανήλικα προσφυγόπουλα στον Άγιο Παντελεήμονα και δίχως ένα επιπλέον ευρώ τα στέγασε, και ακολούθησαν μετά οι άλλοι. Κι αυτό δείχνει πως το δημόσιο, χωρίς ούτε ένα ευρώ κάνει θαύματα, εάν ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία. Στη συνέχεια η έκπληξη από το ΚΚΠΚΜ μας ήρθε όταν λειτούργησε την κατασκήνωση στην Πιερία και φιλοξένησε περιθαλπόμενους από όλη την Ελλάδα και πάλι δίχως να δώσουμε επιπλέον ούτε ένα ευρώ. Εμείς επενδύουμε στον άνθρωπο, στον συνάνθρωπό μας. Αυτή είναι η επένδυσή μας. Στην κοινωνία και στον άνθρωπο. Και νομίζω ότι έτσι θα πορευτούμε από εδώ και πέρα».
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο επίσης ο δήμαρχος Παύλου Μελά κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο οποίος, ανέφερε πως η δημοτική αρχή απέδειξε πως μπορεί να συνεργάζεται με όλους τους φορείς και την κυβέρνηση, για το καλό των πολιτών.
Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστησαν κάτοικοι της περιοχής του δήμου Παύλου Μελά, οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Μάρκος Μπόλαρης και κ. Ιωάννης Σαρίδης, Σερρών κ. Αφροδίτη Σταμπουλή, Γενικός Γραμματέας Πρόνοιας κ. Δημήτρης Καρέλλας, Διοικητής του ΟΓΑ κ. Στέλιος Πλιάκης, Αντιδήμαρχος Δήμου Παύλου Μελά κ. Κωνσταντίνος Πάντσης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του Δήμου Παύλου Μελά κ. Σάκης Λαζαρίδης, Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Στερεάς Ελλάδος κ. Θεόδωρος Δημόπουλος, Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Λαζαρόπουλος, Εκπρόσωπος του Κέντρου Ειδικής Αγωγής «Ο ΣΩΤΗΡ» κ. Ελένη Καρακίτσιου,
Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αγίου Δημητρίου κ. Χυτίρογλου, Επίτιμος Πρόεδρος του Ελπίδα κ. Απόστολος Πρόγιος, Γραμματέας της Εταιρείας Σπαστικών κ. Χριστίνα Σεϊτανίδου, Διευθύντρια Εταιρίας Σπαστικών κ. Αλβανού, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κωφών& Βαρήκοων παιδιών Κεντρικής Μακεδονίας κ. Παπαδοπούλου, Πρόεδρος της μονάδας Αυτιστικών Ατόμων «ΕΛΠΙΔΑ» κ. Δρακάκη, Πρόεδρος του ιδρύματος Μέλισσα κ. Θεοφανώ Παπαζήση,
Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του Αγίου Παντελεήμων κ. Νίκη Παπαδοπούλου, Πρόεδρος του ΕΚΚΑ κ. Περικλής Τζιάρας, Ταμίας του Συνδέσμου κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος κ. Τζανετή, τ. Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων Αγίου Δημητρίου κ. Λαγόπουλος, Αντιπρόεδρος του Σωματειου Μέλισσα κ. Βογιατζή, Εκπρόσωπος του ΟΑΣΘ Κ. Μπίμπασης Φώτης, Πρόεδρος  κοι.σ.π.ε Δυτικής Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Χατζηγεωργιάδης, ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΚΚΠΚΜ κ. Μιλτιάδης Οικονόμου, ο Β΄Αντιπρόεδρος κ. Θεμιστοκλής Χαρίσης,  το μέλος του Δ.Σ. του ΚΚΠΚΜ κ. Χρήστος Κεσόγλου, το μέλος του Δ.Σ. του ΚΚΠΚΜ κ. Δημήτρης Βακάλης.  




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!