Θεατρικές παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Καλαμαριά


                                                                                                            Καλαμαριά    28 – 09-  2017       

                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θεατρικές  παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Καλαμαριά

Με δύο θεατρικά έργα, ανοίγει μέσα στον Οκτώβριο η σκηνή του ανακαινισμένου δημοτικού θεάτρου Καλαμαριάς, «Μελίνα Μερκούρη».

Το πρώτο έργο με τίτλο «ΑΜΑΡΑΝΤΑ» σε κείμενα Παύλου Μάτεσι και Γλυκερίας Μπασδέκη, ανεβαίνει από την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 και  για τέσσερις παραστάσεις (Πέμπτη –Παρασκευή 6/10- Σάββατο 7/10  και Κυριακή 8/10).
Η παράσταση έχοντας στις αποσκευές της τα βραβεία «Καλύτερης Queer παράστασης της χρονιάς» και «Καλύτερου πρωτότυπου θεατρικού έργου» στα Queer Theatre Awards 2017, όπως και 3 ακόμα υποψηφιότητες (σκηνοθεσίας, ερμηνείας σε ανδρικό ρόλο και ενδυματολογίας / σκηνογραφίας, επιχειρεί να ζωντανέψει ένα στοιχειωμένο μπουλούκι και μαζί του ζωντανεύει και τη στοιχειωμένη ιστορία της Ελλάδας. Ένα έργο με τα όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και στην Τέχνη να απουσιάζουν, ακριβώς όπως και τα όρια μεταξύ ζωής και θανάτου.  Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Σκουρλέτη, τα σκηνικά του Κωνσταντίνου Σκουρλέτη, ο φωτισμός της Χριστίνας  Θανάσουλα και οι φωτογραφίες  του  Νίκου Πανταζάρα.
Τους ρόλους  ερμηνεύουν ο Αλέκος Συσσοβίτης, η Μαρία Σκουλά, η Μπέττυ Βακαλίδου, και ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Παραστάσεις : Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 20:00
Εισιτήρια: Κανονικό 15 ευρώ, φοιτητικό-ανέργων 12 ευρώ, ατέλειες-ΑΜΕΑ  10 ευρώ | Διάρκεια: 90 λεπτά
Προπώληση : viva.gr & ταμείο θεάτρου 2310 458 591


Το δεύτερο έργο «Τα τελευταία Φεγγάρια»,  βραβευμένο, σκληρό και ταυτόχρονα αστείο και τρυφερό έργο του Φούριο Μπορντόν ανεβαίνει την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου για έξι  παραστάσεις έως και την Τρίτη 17/10.  (Ώρες παραστάσεων Πέμπτη- Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 Κυριακή 20.00).
Πρόκειται για ένα μικρό αριστούργημα που ανακηρύχθηκε «Θεατρικό κείμενο της χρονιάς» στην Ιταλία το 1993 και αποτέλεσε το «ρέκβιεμ» του Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι, καθώς σάρωσε τα βραβεία την περίοδο 1994-5.
Ένας ηλικιωμένος καθηγητής ετοιμάζει την βαλίτσα του. Πρόκειται πολύ σύντομα να εγκαταλείψει το σπίτι του γιού του, που τον φιλοξενεί, γιατί τα εγγόνια του μεγαλώνουν και  δεν υπάρχει πλέον χώρος γι αυτόν. Θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε έναν οίκο ευγηρίας.
Είναι η ώρα του αποχωρισμού και του τελικού απολογισμού. Ο ήρωας φορτωμένος με το βάρος όσων ειπώθηκαν, και κυρίως όσων δεν ειπώθηκαν, άλλοτε πικρός και είρων και άλλοτε στοργικός και τρυφερός, μοιράζεται τα αληθινά του συναισθήματα μόνο με το φάντασμα της γυναίκας του, που έχει πεθάνει εδώ και πολλά χρόνια και πέρασε νέα στην λήθη. Η σκηνοθεσία είναι του ΄Αγγελου Αντωνόπουλου, ο οποίος και πρωταγωνιστεί, ενώ συμμετέχουν η Βάνα Πεφάνη και ο Στέλιος Ψαρουδάκης
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του  Μιχάλη Σαμπλαούρα και οι φωτισμοί
της  Μελίνας Μάσχα.

Διάρκεια έργου 100΄χωρίς διάλειμμα   
τιμές εισιτηρίων είναι 15 και 10 ευρώ.




Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!