Στα «μαλακά» πλοίαρχος και μηχανικός του «ΛΑΣΣΑΙΑ» -Δίωξη για πλημμέλημα για τα λαθραία καύσιμα

Για πλημμέλημα διώκονται ο πλοίαρχος και ο πρώτος μηχανικός του «ΛΑΣΣΑΙΑ», για παραβίαση του τελωνειακού κώδικα για λαθρεμπορία καυσίμων.

Το πετρελαιοφόρο μετείχε στην απάντληση καυσίμων από το δεξαμενόπλοιο «ΑΓ. ΖΩΝΗ», η βύθιση του οποίου προκάλεσε την τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό. Ομως, έπειτα από έλεγχο του λιμενικό διαπιστώθηκε ότι στις δεξαμενές έρματος του «ΛΑΣΣΑΙΑ» υπήρχαν πετρελαιοειδή μείγματα χωρίς νόμιμα παραστατικά.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των λιμενικών, επρόκειτο για περίπου 45-55 κυβικά. Πηγές από το λιμενικό, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, σημειώνουν ότι δεν έχει καταμετρηθεί ακόμη η ποσότητα.

Η εισαγγελέας παρέπεμψε τον πλοίαρχο και τον πρώτο μηχανικό του πετρελαιοφόρου να δικαστούν την Πέμπτη, από το τριμελές πλημμελειοδικείο. Το «ΛΑΣΣΑΙΑ» έχει κατασχεθεί και βρίσκεται αυτή στη στιγμή στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Ασπροπύργου.

Σε ό,τι αφορά την απάντληση καυσίμων από τις δεξαμενές του «ΑΓ. ΖΩΝΗ», το πρωί της Πέμπτης θα προσεγγίσει το σημείο του ναυαγίου άλλο δεξαμενόπλοιο, ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!