«Μπηχτή» Θ.Αντετοκούνμπο: «Να παίζουν αυτοί που θέλουν να παίξουν με την ψυχή τους για την Εθνική ομάδα» [βίντεο]


Το κλίμα εντός της Εθνικής ομάδας στο Eurobasket 2017 δεν είναι και το καλύτερο και αυτό... φαίνεται πια και σε δηλώσεις.

Φανερά προβληματισμένος ήταν ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μετά την ήττα της Εθνικής από την Φινλανδία, ωστόσο όχι τόσο με το αποτέλεσμα, αλλά με κάποιους συμπαίκτες του που –κατά τη γνώμη του- δεν δίνουν αυτά που θα έπρεπε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
«Να παίζουν αυτοί που θέλουν να παίξουν με την ψυχή τους για την Εθνική ομάδα», δήλωσε σχετικά ο διεθνής φόργουορντ.
Μίσσας: «Τελικός με Πολωνία»
Στο άγχος που είχαν οι παίκτες του στάθηκε ο Κώστας Μίσσας μετά τη νέα ήττα από τη Φινλανδία και χαρακτήρισε τελικό το αυριανό παιχνίδι κόντρα στην Πολωνία.
Αναλυτικά όσα είπε: «Είχαμε πολύ στρες, αύριο που είναι τελικός θα πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη ηρεμία. Χάσαμε πολλά λέι απ στην αρχή και πολλές βολές. Για να περάσουμε θα πρέπει να έχουμε καθαρό μυαλό και συγκέντρωση. Είχαμε πρόβλημα με τους ψηλούς και έτσι παίξαμε με πιο χαμηλό σχήμα και με αλλαγές στην άμυνα. Καταφέραμε να μειώσουμε στους τέσσερις, αλλά το αντιαθλητικό και η τεχνική ποινή μάς έφεραν πίσω. Προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε και το χρόνο κάποιων παικτών, όπως ο Πρίντεζης. Αλλά όταν πήγε το ματς στους 4 πόντους, πήγαμε για τη νίκη. Είναι τελικός το ματς με την Πολωνία. Είναι καλή ομάδα, παίζουν έξυπνα και συχνά έχουν τέσσερις περιφερειακούς και έναν ψηλό. Εκεί θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και θα πρέπει να βρούμε τα plays για να χτυπήσουμε από μέσα. Από την εμπειρία μου αυτά τα ματς είναι παιχνίδια καρδιάς. Ποιος το θέλει περισσότερο».
Σλούκας: «Πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας»
Στην έλλειψη συγκέντρωσης απέδωσε μεγάλο βαθμό την ήττα από την Φινλανδία ο Κώστας Σλούκας. Ο Έλληνας γκαρντ τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους και να προετοιμαστούν για το ματς με την Πολωνία.  «Δυστυχώς είμαστε σε πολύ άσχημη θέση τώρα. Σήμερα δεν είχαμε τη συγκέντρωση για να νικήσουμε μια πολύ καλή ομάδα. Δεν ξέρω αν το μυαλό μας ήταν στον αγώνα με την Πολωνία. Τώρα θα πρέπει να κλείσουμε τα αυτιά μας και να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με την Πολωνία, που είναι μια καλή ομάδα, με πλάνο και καλούς παίκτες»,είπε.
Αγραβάνης: «Όποιος πιέζεται από τις απαιτήσεις, δεν κάνει»
Ο Δημήτρης Αγραβάνης, μιλώντας στην ΕΡΤ, απέδωσε στο άγχος την απογοητευτική εικόνα της Εθνικής κι έδωσε σύνθημα νίκης για ενόψει του «τελικού» με την Πολωνία.  «Νομίζω πως και σήμερα αδικήσαμε τους εαυτούς μας. Κάναμε ένα πολύ άσχημο παιχνίδι. Δεν γίνεται κάθε φορά να ξεκινάμε το ματς και να είμαστε 10-15 πόντους πίσω. Είναι ανεπίτρεπτο. Δεν πρέπει να γίνεται αυτό, αρχής γενομένης από αύριο. Πρέπει να πάρουμε πάση θυσία τη νίκη».
Για τις απαιτήσεις που υπάρχουν: «Είναι καθαρά θέμα άγχους κι ετοιμότητας. Δεν γίνεται να ξεκινάς έτσι μέσα στην Φινλανδία που έχουν μία καλή έδρα. Πήγε το ματς στους 20 πόντους, για να παίξουμε μπάσκετ. Δεν είναι αυτή η εικόνα της Εθνικής και πρέπει να αντιδράσουμε. Όποιος πιέζεται από τις απαιτήσεις, δεν κάνει για εδώ. Πρέπει να παίξουμε 100% σε άμυνα κι επίθεση από την πρώτη φάση. Πρέπει να διορθώσουμε πολλά πράγματα στα σκριν, στην έξτρα πάσα. Σε όλα».
Για το ματς με την Πολωνία: «Η Πολωνία είναι μία καλή ομάδα, αλλά πιστεύω πως είμαστε καλύτεροι και πρέπει να το δείξουμε στο παρκέ. Αν είμαστε όλοι μαζί σε άμυνα κι επίθεση, θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη».
Για τη δική του απόδοση: «Δεν νομίζω ότι είμαι τόσο παίκτης ψυχολογίας. Το θέμα είναι το αύριο. Δεν μετράει αν κάποιος έπαιξε καλά ή άσχημα σήμερα. Ένας τελικός είναι. Πρέπει να κερδίσουμε. Δεν γίνεται να μείνουμε έξω από τη διοργάνωση». 

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!