Τσίπρας - Μακρόν στους επιχειρηματίες: Επενδύστε στην Ελλάδα

Ο Εμανουέλ Μακρόν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό συναντήθηκε με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες, τόνισε ότι «Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση» και κάλεσε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρας τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.


«Το ίδρυμα Νιάρχος, αυτός ο υπέροχος χώρος, δημθιουργήθηκε στα χρόνια της κρίσης, αλλάζοντας την εντύπωση για τις δυνατότητες αυτής της χώρας. Είναι ένα εξαιρετικά θετικό παράδειγμα μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Παράδειμα για έργα με σημαντικό όφελος προς την κοινωνία», είπε ο πρωθυπουργός.

«Μετά από επτά χρόνια κρίσης που ανέδειξε τις αδυναμίες της Ευρώπης και δημιούργησε μια πολύ αρνητική κατάσταση για τη χώρα μου σήμερα με βεβαιότητα μπορούμε να πούμε ότι η χώρα γυρίζει σελίδα. Αυτή η νέα εποχή μας καλεί να σχεδιάσουμε ένα μέλλον πιο δημιουργικό που δεν θα έχει τις στρεβλώσεις του παρελθόντος»: αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συναντώνται με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες.

Αναφερόμενος στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος είπε ότι πρόκειται για ένα ίδρυμα που συμβολίζει την επιστροφή της Ελλάδας και της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα γιατί αυτός ο υπέροχος χώρος που στεγάζει την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη δημιουργήθηκε στα χρόνια της κρίσης, αποτελεί ένα εξαιρετικά θετικό παράδειγμα για την αρμονική συνεργασία του ιδιωτικού με τον δημόσιο τομέα, επίσης ότι μπορούν να πραγματοποιούνται μεγάλα έργα στον τόπο και να τελειώνουν στην ώρα τους και να αξιοποιούνται με τον καλύτερο για την κοινωνία τρόπο.

Στον στόχο της αντιμετώπισης της ανεργίας επικέντρωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν συναντώνται με Έλληνες και Γάλλους επιχειρηματίες.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει καταφέρει να μειωθεί στο 21,2% η ανεργία, όμως παραμένει ποσοστό μη αποδεκτό για μια χώρα στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Έθεσε έτσι ως πρώτο στόχο την αντιμετώπιση του braind drain. Αυτό θα γίνει μέσα από την αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τις επενδύσεις, την ολοκλήρωση αυτού του τρίτου προγράμματος ώστε «να είναι το τελευταίο και η Ελλάδα να μπορεί να δανείζεται από τις αγορές χρήματος». Επίσης «μπροστά σε αυτόν τον στόχο πήραμε δύσκολες αποφάσεις, με πολιτικό κόστος, αλλά εμπνεόμενοι από την ελληνική μυθολογία όπως ο Οδυσσέας έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες, έτσι και εμείς προχωρούμε με αποφασιστικότητα για να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση», υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για την προσπάθεια δημιουργίας φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος.

Τόνισε ότι «σε αυτή την κατεύθυνση είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε τομές», και είπε ότι θέλει να ακούσει τους επιχειρηματίες και να του απαντήσουν δύο βασικά ερωτήματα: Όσοι ήδη επενδύουν στην Ελλάδα, ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και όσοι δεν έχουν επενδύσει ακόμα, ποιος είναι ο λόγος που τους κάνει να είναι επιφυλακτικοί.

Σημείωσε ότι η προσέλκυση επενδύσεων είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους της κυβέρνησης στην προσπάθεια να βγει οριστικά από τα προγράμματα επιτροπείας τον Αύγουστο του 2018. Είπε ότι προσωπικά θα είναι επικεφαλής μιας task force που θα είναι σε θέση, αν καθίσταται ανάγκη, να εξετάζει τις σημαντικές επενδύσεις και να διευκολύνει, όπως μπορεί, την προσπάθεια να υπάρξει μια ισχυρή επενδυτική δραστηριότητα που θα δώσει ισχυρή ώθηση στην ελληνική οικονομία για να ξεπεράσουμε την κρίση.

«Η Ελλάδα είναι μια πραγματική ευκαιρία, μετά από μια τόσο μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια», είπε, τονίζοντας ότι δεν έχει υπάρξει σε άλλη χώρα στην Ευρώπη τόσο μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια σε τόσο μικρό διάστημα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να δουν την Ελλάδα ως ένα σημαντικό ελκυστικό επενδυτικό προορισμό -«και γι΄ αυτή σας την επιλογή δεν θα μετανιώσετε».

Μακρόν: Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε εδώ

Από την πλευρά του ο Ε. Μακρόν επεσήμανε ότι «η Ελλάδα πέρασε 7 χρόνια σκληρής κρίσης, ελληνικής και ευρωπαϊκής. Οι γαλλικές επιχειρήσεις δεν έφυγαν,όπως κάποιοι άλλοι». Τάχθηκε υπέρ της αλληλεγγύης αλλά με υπευθυνότητα, ζήτησε συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και εξέφρασε τη στήριξη της Γαλλίας στις προσπάθειες της Ελλάδας.

«Το κτίριο αυτό είναι το σύμβολο σε μια νέα ελληνική φιλοδοξία και θα ήθελα η Γαλλία να αναλάβει τις ευθύνες της. Η Ελλάδα αναγκάστηκε να επιλέξει μη ευρωπαϊκές επενδύσεις γιατί έλειπαν οι ευρωπαϊκές. Αυτό σημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην Ευρώπη. Το θέμα αγαπητέ Αλέξη, όπως είπες, είναι να δράσουμε. Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και βοήθεια. Πεποίθησή μου ότι οι 40 γαλλικές επιχειρήσεις που είναι εδώ παρούσες θα συμμετάσχουν», είπε ο κ. Μακρόν.

«Ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε εδώ. Θέλω ο δεσμός αυτός να παραμείνει ισχυρός», σημείωσε, καλώντας τους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των επιχειρήσεων που ήδη επιχειρούν στη χώρα μας, τόνισε: «Εσείς που είστε χρόνια στην Ελλάδα, θέλω να δώσετε νέα ενέργεια, νέα κινητήρια δύναμη στις επενδύσεις στην Ελλάδα». Πιάνοντας το νήμα και από τα λόγια του Έλληνα πρωθυπουργού, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε τους Γάλλους επιχειρηματίες να μιλήσουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και πώς μπορεί τόσο η ελληνική όσο και η γαλλική κυβέρνηση να βοηθήσουν να ξεπεραστούν τα εμπόδια.
Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!